Word maatje van een senior en maak de wereld socialer.

Sluit een bijzondere vriendschap in jouw studiestad.

Je kiest zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Samen ondernemen jullie leuke activiteiten, zoals wandelen, uitstapjes maken, spelletjes spelen en samen koken en eten. Ook bied je praktische hulp, bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer. Uiteraard bespreek je goed met je senior wat de mogelijkheden zijn in verband met het coronavirus en de maatregelen van het RIVM.

Je hebt twee opties:

Bijbaan

Eindelijk een leuke, sociale én flexibele bijbaan! Je kiest zelf een senior uit en bepaalt dus ook zelf wanneer en hoeveel je werkt. Bij Careibu krijgen we allerlei aanvragen van senioren binnen: om samen gezellige dingen te doen, te helpen in huis of met de computer, ondersteuning bieden aan een senior met dementie, slaapdiensten… Alle studenten zijn welkom, er zijn geen specifieke vaardigheden of ervaring vereist. Je verdient tussen de €8,- en €12,50 per uur (afhankelijk van het type aanvraag en je leeftijd).

Vrijwilligerswerk

Word maatje van een kwetsbare senior en bestrijd met ons eenzaamheid onder ouderen. Drie miljoen ouderen zijn eenzaam tot ernstig eenzaam. Zij hebben vaak niet het geld om zelf een student te betalen. Daarom vragen wij jou om vrijwilliger te worden! Als je kiest voor ons vrijwilligerstraject, help je een senior én werk je tegelijkertijd aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Je volgt een training om jouw senior te coachen bij het behalen van doelen, zodat de senior zelfstandiger en gelukkiger door het leven gaat.

* Careibu voert de vrijwilligersprojecten uit namens stichting senior&student.

Hoe we dat doen

Altijd een persoonlijke match, passend bij jouw wensen

Ons team staat altijd voor je klaar! Wij zorgen ervoor dat je aan een senior gematcht wordt die écht bij jou past. Zodat het gewoon leuk is om te helpen. Wij zijn er om jou te begeleiden in jouw match en al je vragen te beantwoorden!

De community

Wat onze studenten zeggen

“We leren veel van elkaar en kunnen altijd bij elkaar terecht”

Michelle (24)

“Dankzij mijn aansporing gaat Ad weer naar de sportschool”

Joris (24)

“We vinden dezelfde dingen leuk: muziek, salsa en reizen”

Lois (26)

Meer weten?

Nog niet overtuigd of nog wat vragen?

Wil je eerst iemand van ons team spreken voordat je je aanmeldt? Je kunt ons bellen, mailen of appen!