Over Careibu

 

Care-i-hoe?

Wij zijn Careibu. Care-i-hoe? Dat moeten we even uitleggen. In Nederland kennen we de kariboe (Engels: caribu) als rendier. De caribu is een sociaal dier dat leeft in grote kuddes. In die kuddes wordt goed voor elkaar gezorgd.

Wij ❤ de caribu, want wij ❤ zorgen voor een ander. We care. Weet je ook gelijk waarom we Careibu met een e schrijven. Wij geloven dat iedereen – jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen of wie dan ook – soms wat extra hulp kan gebruiken. Dat bieden wij graag met onze diensten OppasStudent, SeniorenStudent en PoetsStudent. Via ons regel je eenvoudig een oppas, hulp in huis of een gezellig bezoekje en linken we de juiste studenten aan de juiste gezinnen, huishoudens en senioren.

We doen goed, en nog veel meer

In 2009 brachten wij onze eerste oppasstudenten samen met gezinnen vanuit een hele eenvoudige gedachte: studenten kunnen wel wat extra geld gebruiken (voor hun studie) en gezinnen wel wat extra oppashulp. En zo ontstond onze eerste kudde van toegewijde OppasStudenten. Sommigen van hen hebben inmiddels zelf kinderen en doen nu beroep op een nieuwe generatie OppasStudenten, leuk hè?

Een échte kudde gaat dwars door alle generaties heen en biedt hulp aan iedereen. Dus ook aan senioren. Na een lang en bewogen leven hebben zij soms wat extra hulp nodig. Of een gezellig bezoekje. Voor kersverse studenten is het leuk om een ‘extra opa of oma’ in de grote stad te hebben en van een ‘extra kleinkind’ om mee te dammen, wandelen of kletsen knapt iedereen toch op?

Schoonmaken is ook niet onze hobby, maar als onze studenten daardoor hun studie kunnen betalen wordt het dat wel. Onze poetsstudenten zijn aanpakkers en genieten van het directe resultaat na een paar uurtjes poetsen. Ze gaan flexibel om met hun eigen tijd en die van de huishoudens. Zo heb je altijd een schoon huis en als één van de twee stiekem wat eerder thuis- of aankomt ook een goed gesprek. We hadden het trouwens ook SchoonmaakStudent kunnen noemen omdat dat zo lekker allitereert, maar onze Brabantse roots waren te sterk ;).

Samenzijn, samen zijn

Zo groeiden we uit tot een gemeenschap van goeddoeners die iedere dag samen de wereld een stukje socialer maken. Aan ons de taak om de kudde samen te brengen en samen te houden. We horen graag wat onze kudde van elkaar vindt zodat we iedere dag een stukje beter worden. Omdat we de beste willen zijn in wat we doen, maar vooral omdat we de beste willen zijn in goed doen.

Samen zijn wij Careibu. Kom je gezellig bij onze kudde?

 

Careibu is in 2009 opgericht door de zussen Lotte (1986) en Anne (1987) van Oudheusden:

“In 2009 begonnen wij vanuit onze studentenkamers met OppasStudent: een klein studentenoppasnetwerk in Amsterdam. Wat begon als een eenvoudig idee, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk van meer dan 30.000 studenten in heel Nederland. Onze missie is om mensen bij elkaar te brengen die écht bij elkaar passen. We werken met een enthousiast team om dit te verwezenlijken.”

  • Wij werken alleen met studenten: slim, energiek, zorgzaam en leergierig.

  • Wij focussen op persoonlijke matches. Vind een student die écht bij jou past.

  • Wij bouwen langdurige relaties. Via ons netwerk vind je een vaste student die voor langere tijd bij jou werkt.

  • Betrouwbaarheid staat voorop. Daarom screenen wij onze studenten.

  • Wij zijn geen platform maar een community, waar je altijd betrouwbare vervanging vindt als jouw vaste student een keer niet kan.