Gratis cursus textiel-technieken
Ben jij tussen de 17 en 30 jaar? Doe mee!
Je leest het goed! We bieden een 9-weken-durende creatieve cursus aan. Geen addertje onder het gras, geen kleine lettertjes: helemaal gratis voor jongeren die hun vaardigheden willen ontwikkelen, maar ook echt een verschil willen maken in het leven van iemand anders.
Let op: de eerste les start op 20 oktober. Maar daarvoor vindt er al een online trainingsavond* plaats op 8 oktober.
Ben jij tussen de 17 en 30 jaar en woon je (in de buurt van) Utrecht?
Ben je creatief? Of wil je graag creatief worden?
Ben je sociaal aangelegd en maak je graag een praatje?
Dan is deze gratis cursus wat voor jou!
Eerste les op 20 oktober
De cursus vindt 9 weken lang plaats op de maandagen van 18:45 - 21:15. We verwachten natuurlijk dat je bij elke les aanwezig bent. Kan je een keertje niet? Geef het aan! Op 22 december is er een mogelijke inhaal-optie indien een les een keer uitvalt.
It's all about texitiel!
Of je nou een tas wil maken, een oud kledingstuk nieuw leven wil inblazen of gewoon lekker wil fröbelen: je gaat naar huis met skills én iets unieks dat je zelf hebt gemaakt.
Een bijzondere locatie
De cursussen worden gegeven op zorglocatie AxionContinu Bijnkershoek in Utrecht. Hier wonen senioren die dementie hebben. De cursus zelf vindt plaats in een ruimte zonder de senioren.
1 á 2 uur laagdrempelig vrijwilligerswerk
In ruil voor deze gratis cursus word je maatje op de zorglocatie. Dit kost zo'n 1 a 2 uur per week. Op basis van jouw beschikbaarheid zoeken wij een leuke match. Je maakt op een laagdrempelige manier contact met een van de bewoners.
Waarom is het gratis?
Over de Technieken in Textiel cursus
Tijdens deze 9-weekse cursus maak je kennis met uiteenlopende textiele technieken van borduren, breien en haken tot het maken van je eigen patches. Ook leer je hoe je kleding kunt repareren en pimpen op een manier die bij jou past. Aan het einde van de cursus heb je niet alleen een nieuwe hobby, maar ook de tools om zelf kleding of accessoires te maken, upcyclen of herstellen.
Voor alle niveaus. Ervaring is niet nodig, nieuwsgierigheid wel!
De cursus vindt plaats op maandagavond van 18:45 tot 21:15
Adres: Van Bijnkershoeklaan 250, Utrecht
🎨 Elke les duurt zo’n 2,5 uur
🏠 Je moet uitgaan van 2 tot 4 uur per week zelfstudie.
🫶 Daarnaast ga je zo’n 1 á 2 uur per week aan de slag met vrijwilligerswerk (dit is overdag).
Dit kan een wandeling zijn, koffie drinken of een bordspel spelen met de bewoners.
*Eerst een Alzheimer Nederland training
Woensdag 8 oktober krijg je een gratis, maar verplichte online cursus “hoe om te gaan met iemand met dementie?” Gegeven door Alzheimer Nederland. Dit kost zo’n 2 uurtjes. Deze training geeft je op een laagdrempelige manier handige tips hoe je omgaat met iemand met dementie. Ook krijg je meer bewustwording over deze ziekte en krijg je interessante cases te horen.
Over de docent
Waarom deelnemen?
- Leer nieuwe skills en krijg ervaring voor de toekomst.
- Ontvang een officieel MDT certificaat
- Begeleiding en steun door experts!
- Maak een verschil in het leven van iemand met dementie.
Ik wil me aanmelden voor deze cursus!
Veelgestelde vragen
Staat je vraag hier niet bij? Neem dan onderaan de pagina contact met ons op en stel je vraag!
Dit is een cursus die voor iedereen toegankelijk is: van ervaren makers tot beginnend creatieven!
Geen zorgen! Je hoeft geen ervaring te hebben met iemand met dementie. Voorafgaand aan de cursus kan je in de publieke ruimte een koffie drinken, een spelletje spelen of muziek luisteren met de senioren. Omdat je 9 weken langskomt, wordt het contact ook gaandeweg makkelijker. In het verzorgingstehuis is er ook altijd een contactpersoon die je kan ondersteunen.
De cursus bedraagt 9 weken en vindt elke maandag plaats (let op: de Alzheimer Nederland training vindt plaats op woensdagavond). Daarnaast moet je uitgaan van ongeveer 2-4 uur huiswerk per week + 1 á 2 uren voor laagdrempelig vrijwilligerswerk.
Na je cursus krijg je een MDT-certificaat. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Het is een project waarin je tijdens je vrijwilligerswerk nieuwe vaardigheden leert, ervaringen opdoet, en iets betekent voor een ander. Dit erkende certificaat staat goed op je CV.
Leuk dat je het vraagt! Alle aangeboden cursussen vind je hier.
Samen met de volgende partners maken we Nederland minder eenzaam
Bij Careibu geloven we dat Maatschappelijke Diensttijd (MDT) een geweldige manier is om verschil te maken in de samenleving. Daarom kan je als vrijwilliger een van de drie MDT-trajecten volgen:
MDT voor dementie
Vrijwilligers besteden tijd met mensen met dementie door gezelschapsspelletjes te spelen of te helpen bij dagelijkse activiteiten. Een beetje aandacht kan een groot verschil maken.