Dit zijn de nieuwe stuco's!

 “Stuco’s zijn een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Zij begeleiden studenten in het contact met hun senior.” – Charelle, regiocoördinator

27 juni 2022 

Welkom nieuwe stuco’s! Say whut, stuco? Dat is toch studentikoos? Nope, bij Careibu gebruiken we die afkorting voor studentencoördinatoren (stuco’s). Deze negen toppers zetten zich de komende tijd in om alle studenten, die gematcht zijn met een senior, zo goed mogelijk te helpen. Tegelijkertijd doen ze ook zelf een hoop skills op, dubbel winnen dus!

Who you gonna call? De stuco!
Stuco’s zijn een van de belangrijkste onderdelen van Careibu. Zij begeleiden namelijk alle studenten in het contact met hun senior, en dat zijn er best wat inmiddels! Hun main goal is om ervoor te zorgen dat de matches tussen studenten en senioren goed verlopen. Dat doen ze door vooraf een plan te maken samen met de student. Als je dus hulp nodig hebt of tegen een probleem aanloopt: mij niet bellen maar wel de stuco! Ze zijn het eerste aanspreekpunt, organiseren lokale activiteiten en helpen ook nog eens bij het werven van nieuwe studenten en senioren. Echte multitaskers dus die zo de Careibu community versterken. 💪

Skills opbouwen
Stuco’s volgen bij Careibu, net als alle andere studenten, een Maatschappelijk Diensttijd (MDT) traject. Maar dan een intensievere variant. Ze steken meer tijd in hun maatschappelijk stage en hebben meer verantwoordelijkheden. Dit betekent ook dat ze meer begeleiding krijgen vanuit Careibu en training krijgen in coaching en community building. Goed voor hun skills én goed voor hun cv!

Meet the team:

Team Amsterdam

Charles

Studeert toegepaste psychologie en omschrijft zichzelf als rustig en gebalanceerd. Hij heeft niet voor niks de bijnaam “Sir Charles”. Je kunt hem wakker maken voor een lekker bordje pasta en zijn favoriete openingszin is: “Hey, tie your shoes! I don’t want you falling for anyone else”.

Tessel

‘Tes’ vindt het leuk om anderen te enthousiasmeren om ook iets voor senioren te betekenen. Ze heeft haar hart liggen bij senioren en is ook via Careibu aan een senior gematcht. Daarnaast gaat ze graag op vakantie naar Italië en luistert ze naar pianomuziek tijdens het studeren.

Yang

Yang omschrijft zichzelf als outgoing en is nu al een paar maanden via Careibu aan een senior gematcht. Hij komt uit China en wilt graag meer werkervaring opdoen bij een Nederlandse organisatie. Zijn favoriete snack is chips en is niet vies van een feestje!

            Cassadéy

Studeert Persoonlijke Begeleiding en heeft veel ervaring opgedaan in ouderenzorg door het werken in een verzorgingstehuis. Ze omschrijft zichzelf als positief, direct en een goede luisteraar. Autodrop is haar absolute favo snack en zet graag HipHop en R&B op tijdens het studeren. 

Team Den Haag

Nienke 

Ook Nienke is op dit moment gematcht met een senior en studeert Urban Studies. Haar guilty pleasure is kijken naar Amerikaanse realityseries en heeft als bijnaam ‘peer’. Dagen spenderen met vrienden vindt ze het allerleukste én belangrijkste om te doen in haar vrije tijd.

Ana 

Komt uit Barcelona en heeft tijdens haar studie ervaring opgedaan als studentenmentor. Ze heeft veel affiniteit met senioren en wil vooral leren hoe het is om in een bedrijf te werken. Haar guilty pleasure is kijken naar haar lievelingsserie met kaarsen aan en een bak M&M’s. 

Team Utrecht

Romee

Deze enthousiaste sociologie studente heeft echt hart voor de missie van Careibu en is zelf ook gematcht aan een senior. Haar favoriete snack is nachos met guacamole en ze houdt ervan om heel hard en vals mee te zingen in de auto.  

Mirjam

‘Miem’ is bezig met haar Master Politieke Wetenschappen. Ze houdt er niet van om stil te zitten en doet graag iets voor de maatschappij. Een patatje oorlog gaat er wel in bij haar en op een vrije dag wandelt ze graag of gaat ze wat gezelligs doen met vrienden.

Didian

Sociale, georganiseerde en TikTok fan ‘Didi’ studeert psychologie (dat rijmt!) Ze gaat graag op vakantie naar Griekenland en ze luistert naar zowel top 40 hits als de oude classics zoals ABBA! Haar favo openingszin: “Ik ben mijn nummer vergeten, mag ik misschien die van jou?”