Tijd voor verkiezingen: Bob (82) en Senior&Student Koen (26) betrekken jongeren bij de politiek

Samenwerking tussen jong en oud: zo zou het ook moeten zijn in de politiek volgens dit duo

Rond de verkiezingstijd worden er allerlei debatten georganiseerd en kun je niet om de verkiezingscampagnes heen. Senior Bob en student Koen vinden het belangrijk om jongeren te betrekken in het politieke debat. In 2014 zijn zij aan elkaar gematcht via Senior&Student. Bob zocht destijds een student die geïnteresseerd is in politiek, kunst en reizen. De match met Koen bleek zo’n succes dat het duo nu zelfs samenwerkt om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Dit jaar hebben zij een discussieplatform voor jongeren opgericht: K & B.

K & B heeft vier discussieavonden voor jongeren georganiseerd met als afsluiter het Grote Jongerendebat in de Rode Hoed in Amsterdam. Naast Koen en Bob waren Senior&Studenten Friso en Chance ook aanwezig. Zij zijn net als Koen aan Bob gekoppeld. Bob zit niet stil en is druk met het organiseren van allerlei soorten evenementen, hierbij kan hij de ondersteuning van onze studenten goed gebruiken.

Bij het Grote Jongerendebat waren politici van 8 verschillende partijen aanwezig. De zaal zat vol met jongeren. De belangrijkste thema’s van het debat waren de basisbeurs, de aanpak van discriminatie en het betrekken van jongeren in de politiek.

Wat vooral bleek na de avond is dat jongeren zich met de politiek moeten bemoeien. Er werd gegrapt over gratis bier op borrels van partijen, maar er was een serieuze ondertoon: jongeren hebben meer invloed dan veelal gedacht wordt.

Wie had ooit kunnen denken dat er uit een match van Senior&Student interessante initiatieven zoals het K & B discussieplatform ontstaan? Het laat zien wat de kracht van het samenbrengen van jong en oud kan opleveren. Natuurlijk is dit niet de ambitie van iedere senior of student die zich aanmeldt: dat bewijst hoe belangrijk de persoonlijke match is. Student en senior worden gekoppeld op basis van interesses en dat levert de meest bijzondere en uiteenlopende matches op. Iedere match is uniek.