Oppas van de Maand: Maartje

‘Vanaf het eerste moment dat Maartje bij ons oppast neemt ze initiatief en verzint de leukste activiteiten om met de kinderen te ondernemen’

21 maart 2016

Ouders Leontine en Jeroen waren in 2014 op zoek naar een energieke en creatieve oppas om twee dagen per week op hun kinderen Rosalie (12), Willemijn (9) en Ottilie (4) te passen. Via OppasStudent vonden ze Maartje. Het was meteen een goede match. ‘Vanaf het eerste moment dat Maartje bij ons twee dagen per week oppast, neemt ze initiatief en verzint de leukste activiteiten om met de kinderen te ondernemen.’ Zo hebben ze al een eigen stripboek gemaakt, stop-motion filmpjes opgenomen, tekenen en bakken ze veel en gaan ze naar het park om te picknicken. ‘Maartje heeft zelfs eens eenwielers meegenomen voor de meisjes om dat te leren.’

De kinderen vinden het geweldig als Maartje komt oppassen. Niet alleen doen ze allerlei leuke dingen samen, Maartje biedt ook altijd een luisterend oor en helpt waar nodig met huiswerk. En vriendjes of vriendinnetjes zijn ook altijd welkom. Voor Maartje is het de ideale bijbaan naast haar studie. ‘Ik vind het heerlijk om met de kinderen bezig te zijn en mezelf weer even kind te voelen.’ Ze past inmiddels al dik twee jaar op bij dit gezin. ‘Het is mijn oudste vertrouwdste oppasgezinnetje.’ Toen Maartje voor haar studie op reis was, miste ze de kinderen dan ook erg. En vice versa. ‘Ik sprak ze regelmatig via Skype en dan vroegen ze iedere keer “Wanneer kom je weer terug?”’

Oppas of oppasadres gezocht?

Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!