OppasStudent via een Persoonsgebonden Budget (PGB)

‘Het is heel fijn dat Megan mij nu helpt met de verzorging van Faas. Dat geeft veel rust.’

OppasStudent Megan (20 jaar, student Pedagogische Wetenschappen) is sinds oktober vaste oppas van Faas. Elke dinsdag- en donderdagochtend past ze op hem. Reni de Boer, de moeder van Faas, heeft Multiple Sclerose (MS).

Wegens de beperkingen die dit met zich meebrengt, ging Reni op zoek naar hulp bij de verzorging van Faas. Ze kreeg via de Wmo een Persoonsgebonden Budget (PGB) toegewezen. Reni sloot vervolgens een zorgovereenkomst af met OppasStudent, waardoor ze Megan kan betalen vanuit haar PGB.

Door haar ziekte loopt Reni moeilijk. Buitenshuis gebruikt ze een rolstoel en een scootmobiel. Daarnaast is haar zicht afgenomen en heeft ze soms last van haar gehoor. ‘Maar mijn grootste beperking is dat ik weinig energie heb,’ vertelt Reni. Ze is daarom erg blij met de hulp van Megan. ‘Vooral praktische dingen zoals tillen en verschonen zijn lastig voor mij. Het is heel fijn dat Megan dat kan doen, dat geeft veel rust.’

Toen Megan begon met oppassen was Faas nog een baby, vertelt ze. ‘Vaak sliep hij als ik kwam. Ik ging dan eerst het huis schoonmaken.’ Inmiddels is Faas 1,5 jaar oud. Hij is helemaal aan Megan gewend en kruipt graag bij haar op schoot. Faas is een vrolijk en ondernemend kind. Lachend loopt hij op Megan af wanneer ze binnenkomt, zijn houten speelgoedtelefoon achter zich aan trekkend. Megan tilt hem op. ‘Eerst eventjes een nieuwe luier aantrekken, dan gaan we daarna spelen.’

Na een kopje thee met Reni, trekt Megan Faas’ schoenen en jas aan om naar buiten te gaan. ‘Waar is je muts Faas? Het is koud buiten.’ Zodra hij buiten komt, loopt Faas meteen richting de scootmobiel voor de deur. Megan moet lachen. Ze legt uit: ‘We gaan nu niet met de scootmobiel, Faas. We gaan eerst een rondje door de buurt lopen.’ Faas is heel nieuwsgierig, vertelt Megan. ‘Meestal halen we in het halfuurtje dat we buiten zijn net het einde van de straat, omdat hij alles wil bekijken en bestuderen.’

Bij terugkomst lunchen ze samen met Reni. Megan smeert en snijdt de boterhammen in stukjes. Daarna verschoont ze Faas en gaan ze met zijn allen naar de crèche. Reni en Faas op de scootmobiel en Megan lopend ernaast. Hond Sep gaat ook mee, zodat hij meteen wordt uitgelaten.

Persoonsgebonden Budget

Heb jij ook recht op een Persoonsgebonden Budget voor de begeleiding van jouw kind(eren)? Dan is het mogelijk om jouw OppasStudent uit je PGB te betalen. Je sluit met ons een zorgovereenkomst af. Wij gaan vervolgens op zoek naar een geschikte OppasStudent.

Neem contact op met Judith voor de mogelijkheden:

020-3080011