Een echte herfstpicknick

Smullen tussen de blaadjes

OppasTip-Maartje-Hensen-HighTea-3Het is weer officieel herfst! De blaadjes vallen van de bomen, de zon doet nog even haar best een paar laatste dagen te stralen en een mooie gele gloed aan de natuur te geven. In deze laatste mooie dagen kan je nog prima lekker een keertje gaan picknicken met je oppaskindjes! Neem dan in plaats van limonade en salades, warme thee + baksels mee.

 

 

OppasTip-Maartje-Hensen-HighTea-2
Foto’s: Maartje Hensen – OppasTips ©

Dit plan kwam bij me op toen ik op zoek was in de supermarkt naar een leuk bakidee. En wat blijkt: er bestaat gewoon een kant en klaar high tea pakket, ideaal voor wanneer je snel wat wilt maken! Ik heb het meteen meegenomen om samen met mijn oppaskinderen te gaan bakken. Extra handig is dat het drie verschillende baksels zijn, dus ik kon alle drie de oppaskinderen aan de slag laten gaan met hun ‘eigen’ baksel.

Gelukkig hoefde het allemaal niet lang in de oven en al snel konden we met een mand vol warme brownies, muffins, scones – met de slagroom en jam die ik erbij had gevonden – en Engelse thee (in een thermoskan) op pad!

In de nog lekker warme namiddagzon zaten wij onder een boom heerlijk te smikkelen en te smullen. Daarna klommen de aapjes nog even in de boom en schommelden ze nog wat in het speeltuintje ernaast. Heerlijk, nog zo lekker even naar buiten!

Heb jij wat meer tijd om uitgebreid te bakken of maak je liever geheel eigen baksels voor een picknick met jouw (oppas)kinderen? Probeer dan eens een van deze OppasTips:

Gezonde muffins met blauwe bessen
Mini worteltaartjes
Suikervrije gezonde mueslicakejes
Peanutbutter chocolate chip cookies
Honingmuffins met appel
Cupcakes van Rens Kroes