Oppas van de Maand: Robin

‘Robin is een echte aanwinst voor de familie. Ze is heel creatief en bedenkt allerlei originele spellen om met de jongens te doen.’

Robin (22, student Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) schreef zich twee jaar geleden in als OppasStudent. Robin: ‘Het leek me de ideale bijbaan, omdat je incidenteel oppassen kan combineren met vast oppassen.’ Andere bijbaantjes had ze wel geprobeerd, maar die bleken niet zo leuk als oppassen. ‘Horeca is bijvoorbeeld echt niks voor mij,’ lacht Robin. ‘Dan breekt al het servies.’ Via OppasStudent kwam ze terecht bij het gezin van Louk (6) Oscar (4). Ze hadden meteen een klik. Robin: ‘De kennismaking was heel gezellig. De kinderen renden in het rond en lieten me van alles zien. “Hier wil ik blijven,” dacht ik gelijk.’

Nu past Robin iedere maandag en woensdag op. Ze haalt Louk en Oscar van school en brengt ze naar zwemles en voetbal. Bij thuiskomst drinken ze samen limonade met een koekje erbij. Er wordt dan volop gekletst. Maar het liefst gaan ze tekenen, knutselen of met lego spelen.

Vader Remy vertelt dat Robin een echte aanwinst is voor de familie. ‘Ze is heel creatief en bedenkt allerlei originele spellen om met de jongens te doen.’ Een voorbeeld daarvan is “het grote buiten speel­spel” waarbij Robin een grote speurtocht met opdrachten op touw zette. Er was zelfs een heuse – zelfgemaakte – beker te winnen. Remy: ‘Dat vinden de kinderen natuurlijk schitterend, ze zijn er de hele middag vol overgave mee bezig geweest.’

Robin is graag met de kinderen bezig. ‘Wanneer het lekker weer is, sleur ik ze naar buiten,’ lacht ze. ‘En als het wat minder weer is, dan gaan we lekker even tekenen. Of auto’s bouwen met lego natuurlijk.’ Als ze de rust kunnen vinden, lezen ze samen een boekje. Robin: ‘Of zingen. Ik zing graag liedjes voor ze, dat vinden ze ook erg leuk.’ Met ouders Remy en Saskia kan Robin het ook goed vinden. ‘We hebben leuke gesprekken, bijvoorbeeld over werk. Hun werk heeft raakvlakken met wat ik later wil gaan doen, dus het is interessant om daarover te praten,’ vertelt ze. Robin is van plan om nog lang bij het gezin op te passen. ‘Ik heb dit semester zelfs mijn vakken zó uitgekozen dat ik op maandag en woensdag vrij blijf om op Louk en Oscar te passen.’

Oppas of oppasadres gezocht?

Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!