Kijken met je handen bij Cinekid!

Kom naar hét film-, tv- en media festival voor de jeugd in Amsterdam.

Over ongeveer een maandje is het alweer herfstvakantie, hét moment om er een dag op uit te gaan met je (oppas)kinderen. Kom naar Cinekid in Amsterdam (Westergasfabriek)! Al 29 jaar organiseert Cinekid in de herfstvakantie het Film-, TV en Mediafestival voor de jeugd (3-14 jaar). Het festival selecteert elk jaar unieke, educatieve en bijzondere mediaproducties om het wereldbeeld van (meer dan 40.000) kinderen te vergroten. Met Cinekid op Locatie, in bijna 40 steden in het land, bereiken ze nog eens 20.000 bezoekers.

Dit jaar kan je met je ademhaling navigeren door een virtual reality diepzeewereld in het MediaLab, leren acteren in een masterclass geleid door de Spangas crew of filmmakers na afloop van de film het hemd van het lijf vragen!

Like&Win: OppasStudent mag 2 x 2 kaarten voor het MediaLab verloten voor Cinekid! Like het bericht op onze Facebookpagina vóór maandag 21 september 18.00 en maak kans!

Een tipje van de sluier…

Dit jaar zijn er in het MediaLab weer ontzettend veel interactieve nieuwe media-installaties, games en apps te vinden. Hier is een ‘sneak preview’ van een aantal installaties, rondom het thema Imagine!

Sable Cinètique gaat in première in Nederland tijdens Cinekid. Als je met een bal over de multi-touchscreen tafel rolt, lijkt het alsof je zand kan laten bewegen! Kijk eens hoe magisch dat eruit ziet:

Nieuwsgierig geworden? Kom langs! Cinekid Festival voor publiek vindt plaats van zaterdag 17 oktober t/m vrijdag 23 oktober (in Amsterdam, Westergasfabriek). Ook is er Cinekid op Locatie van 17 oktober t/m 1 november (in 40 steden door het hele land). Voor meer info kijk snel op www.cinekid.nl!