PoetsStudent van de Maand: Alies

‘Ik vind het heel fijn dat dit werk zo flexibel is’

 

‘Hey Alies, daar ben je weer! Kom binnen, je weet de weg,’ lacht Wendy wanneer ze de deur opent voor PoetsStudent Alies (22 jaar, student Redactie en Mediaproductie.) Hond Bassa komt aangesneld om Alies te begroeten.  Enthousiast brengt ze haar een sok; een van haar speeltjes.

Wendy’s man Pierre zit nog aan de ontbijttafel een krantje te lezen. Alies schuift aan, terwijl Wendy koffie zet. ‘Wat ben je weer lekker bezig geweest vorige week. Het ziet er goed uit hoor!’ zegt Wendy. Terwijl Wendy en Pierre op vakantie waren, heeft Alies het tuinhuis en buitenwerk schoongemaakt. Ze zijn net terug van vakantie en kletsen een tijdje bij met Alies. Ze hebben ook een souvenir voor haar meegebracht.

Wendy vertelt dat ze op zoek was naar een poetshulp via internet toen ze bij PoetsStudent terechtkwam.  Een student als poetshulp sprak haar aan. ‘Studenten zijn flexibel en je kunt er goed afspraken mee maken. Daarnaast is Alies een aanpakker, dus wij zijn heel blij met haar.’ Voor Alies werkt het ook goed. ‘Ik vind het erg fijn om voor langere tijd in hetzelfde huis te werken, omdat je dan steeds beter je weg vindt tijdens het schoonmaken.’ Ze maakt inmiddels al anderhalf jaar schoon bij Wendy en Pierre en heeft een goede band met hen opgebouwd. 

Naast haar werk als PoetsStudent, werkt Alies ook nog in de horeca. Door de flexibiliteit van het schoonmaakwerk kan ze meerdere bijbanen combineren.’ Schoonmaken doe je meestal doordeweeks, waardoor je in het weekend vrij bent om andere dingen te doen.’ Dan gaat Alies aan de slag. ‘Ik begin altijd beneden met schoonmaken en ga daarna door met de bovenverdieping.’ Strijken doet ze ook vaak. ‘Dat zal nu wel lekker veel zijn door de vakantie,’ lacht Alies. Maar dat vindt ze niet erg, ze doet het graag.

 

Poetshulp gezocht?

Ook op zoek naar een PoetsStudent? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!