School for Excellence

Beslis mee welke nieuwe Amsterdamse School werkelijkheid wordt!

Het project

De Gemeente van Amsterdam en Kennisland zijn een wel heel bijzonder project gestart; Onze Nieuwe School. Het aantal leerlingen in Amsterdam neemt namelijk gestaag toe en het huidige schoolaanbod in Amsterdam kan deze leerlingengroei niet aan. Onze Nieuwe School is daarom een zoektocht gestart naar schoolmakers die de verwachte leerlingengroei in Amsterdam kunnen opvangen. Iedereen die een idee of plan heeft voor een nieuwe school kon dit idee plaatsen op de website die daarvoor geopend is. De vier beste ideeën zullen ook daadwerkelijk opgericht worden! Ideeën toevoegen kan nu niet meer, maar je kunt wel stemmen op het beste idee. De deadline om te stemmen is zondag 23 augustus, wees er dus snel bij als je mee wilt beslissen over de nieuwe scholen in Amsterdam!

Wat zijn de ideeën?

Er zijn wel 124 plannen ingediend en er zitten heel wat revolutionaire, verfrissende en vernieuwende ideeën tussen! Een van de initiatieven die wij op de voet volgen is plan 78 van ‘de School for Excellence’. Dit initiatief neemt levensvragen als Wat wil ik? Wat heeft de wereld nodig? en Wat wil ik geven? als uitgangspunt. De school is voor alle kinderen van 4 tot 18 jaar die bereid zijn deze vragen werkelijk te onderzoeken.

Leren in de wereld

Wat uniek is aan het plan van de School for Excellence is dat ze een de gehele stad Amsterdam als leeromgeving willen ontsluiten; Het Stedelijk, het Rijksmuseum, Vondelpark, Hortus, de UvA en VU, start-ups in Noord, hubs in Oost, het NLR, EYE, Artis, lokale ondernemingen en de mensen van Amsterdam met al hun verschillende achtergronden, culturen, kennis en ervaringen. Door samen te werken met het in Amsterdam gevestigde onderwijs projectbureau Thomas & Charles, kunnen ze ICT-hulpmiddelen inschakelen die de leerling op het juiste moment aan de juiste plaats koppelt. Wat ook uniek is aan het idee van de School for Excellence is dat ze, zoals vele moderne organisaties, geen centraal gebouw nodig hebben, maar verspreid gaan zijn over de stad in kleinere Home Bases. Meer lezen over dit initiatief en stemmen doe je hier!

Als je niet kunt wachten tot de School for Excellence gerealiseerd wordt in Amsterdam, kun je ook alvast naar de Home Base in Soest. Daar opent de school 1 september namelijk haar deuren voor de eerste groep leerlingen. Wil je een koffie-ochtend bijwonen voor meer informatie of gewoon meer lezen over dit bijzondere plan, klik dan hier.