Oppas van de Maand: Nienke

‘Ik vind dat kinderen zo’n leuk inzicht hebben’

Nienke (23 jaar, student Media & Cultuur en Antropologie) is sinds maart de OppasStudent van Bente (9) en Fiene (4). Iedere maandag en vrijdag past zij op. ‘Ik haal ze dan op uit school en op maandag breng ik Fiene altijd naar ballet.’

Vandaag is Nienke samen met Fiene in de speeltuin op het Mariotteplein. Nienke vertelt dat deze speeltuin tegenwoordig door twee moeders uit de buurt wordt onderhouden. Sindsdien is het er altijd veel drukker. Nienke geniet van het zonnetje, terwijl Fiene zich vermaakt in alle speeltoestellen.

Bente is er vandaag niet bij: zij is aan het zwemmen in IJburg. ‘Bente is een stuk ouder, dus van mij mocht ze vandaag lekker gaan zwemmen.’ Fiene komt aan lopen en fluistert in Nienkes oor: ‘Wil je me duwen op de draaimolen?’ ‘Tuurlijk,’ zegt Nienke. De draaimolen zit vol met andere kindjes. Een van de kindjes zegt tegen Fiene: ‘Hee meisje, kom je snel op deze schommel? Het is echt leuk!’ Terwijl Fiene in een van de stoeltjes gaat zitten, zegt ze trots tegen Nienke: ‘Ik kom al met mijn voeten bij de grond!’

‘Wat ik ook leuk vind om met de kinderen te doen, is naar Jeugdland bij het Flevopark. Ook ben ik al een aantal keer met de meisjes naar TunFun geweest. Daar kunnen ze zich helemaal uitleven.’ Nienke vertelt dat ze oppassen een heel gezellig bijbaantje vindt.

‘Ik vind ook dat kinderen zo’n leuk inzicht hebben. Als ik bijvoorbeeld een superstomme dag heb en ik kom bij Bente en Fiene aan, dan maken zij mij weer vrolijk. Vandaag zei Fiene de hele tijd: “Het is zo’n leuke dag, het is zo’n leuke dag, wat een mooi weer en wat een mooie zon.” Dan realiseer ik me dat het helemaal niet zo’n stomme dag is.’

Nienke past al heel lang op via OppasStudent. ‘Ik kan me nog de tijd herinneren dat er nog geen kantoor was. Heel grappig, want OppasStudent is zo ontzettend groot geworden. Nu kent bijna iedereen het!’ Nienke past ook vaak op bij andere gezinnen, vooral veel ‘s avonds. Nienke woont samen met haar zus en ze hebben veel oppasadresjes. Als de een niet kan, dan neemt de ander het over. ‘Ik vind de website van OppasStudent ook zo ideaal. Als ik een vrije avond heb, ga ik altijd even op de site kijken of er nog aanvragen zijn. Vaak kan ik dan lekker gaan oppassen.’ Ze had eerst ook een ander vast oppasgezin. ‘Ik paste daar nog steeds op, terwijl het eigenlijk niet meer nodig was. De kinderen waren al oud genoeg, maar we vonden het te gezellig. Zij zijn ook naar mijn bacheloruitreiking gekomen. Nu ben ik heel erg benieuwd hoe een van de kinderen zijn Citotoets heeft gemaakt.’

Vandaag heeft Fiene haar lievelingszomerjurk aan zegt ze. ‘Hij is nog nieuw en ik vind hem echt mooi. Ik heb ook een mooie onderbroek aan, met roze en wit.’

Ondertussen is Fiene de machinist van de trein. Nienke is ook bij haar ingestapt. Fiene: ‘We gaan naar Amerika, Zuid-Afrika en de dierentuin. We zijn nu bij Amerika, uitstappen!’ ‘Nee, rij nog maar door. Ik wil wel naar de dierentuin,’ zegt Nienke.

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!