PoetsStudent van de Maand: Jet

‘Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat ze straks in een schoon en fris huis thuiskomen, daar haal ik voldoening uit’

Jet (20 jaar, student Pedagogische Wetenschappen) maakt sinds een aantal maanden bij twee huishoudens schoon. Ze is net in Amsterdam komen wonen en zocht een bijbaan naast haar studie. Daarom meldde ze zich als PoetsStudent. Schoonmaken brengt haar rust. ‘Het zorgt ervoor dat ik even aan niets anders hoef te denken en gericht bezig ben.’

Jet werkt al vanaf haar zestiende als poetshulp. ‘Hiervoor maakte ik kantoren en scholen schoon. Ik vind schoonmaken het fijnste bijbaantje dat er is.’ De kennismaking met beide huishoudens verliep soepel. ‘Bij het eerste huishouden heb ik lang zitten kletsen. De vrouw die mij had aangevraagd heeft dezelfde studie gedaan als ik, dus daar konden we meteen leuk over praten.’

Elke woensdag en donderdag gaat Jet aan de slag, wanneer de huishoudens aan het werk zijn. Jet houdt contact met hen via sms. ‘Dan sturen ze bijvoorbeeld een berichtje of ik vandaag ook de oven grondig wil schoonmaken. Of ik geef het door als schoonmaakmiddelen bijna op zijn.’ Vandaag is het gezin op vakantie, wanneer Jet komt schoonmaken. ‘Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat ze straks in een schoon en fris huis thuiskomen, daar haal ik voldoening uit.’

Jet heeft een vaste routine gevonden, waarin efficiëntie belangrijk is. ‘Ik kijk altijd eerst of er nog een wasje gedraaid moet worden. Dan kan dat er alvast in terwijl ik begin met het schoonmaken van de woonkamer.’ Jet vindt het belangrijk om zelf goed te kijken wat er nodig is. Zo is het voor haar een kleine moeite om ook even de vaatwasser uit te ruimen en de keukenkastjes aan de boven- en binnenkant af te nemen. Bij het dweilen let ze erop dat ook de plinten meegenomen worden. ‘Juist die extra dingetjes zorgen ervoor dat het écht schoon is. En dat wordt ook erg op prijs gesteld.’

Poetshulp gezocht?

Ook op zoek naar een PoetsStudent? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!