Oppas van de Maand: Linda

‘Ik vind het heel leuk om spelletjes te spelen met Linda’

Linda (22 jaar, student Gezondheidswetenschappen) is de OppasStudent van Daantje (11), Per (9) en Finn (8). ‘Elke donderdag haal ik Finn op uit school. Zijn school is drie minuten bij mijn huis vandaan, dus dat is ideaal,’ vertelt Linda. Daarna gaan ze samen naar het huis van Daantje, Per en Finn in Zeeburg. Vandaag zijn alleen Per en Finn thuis. Daantje is naar de theaterschool. Wel is er vanmiddag een vriendje van Per: Joppe. Met zijn vieren spelen zij het spelletje Qwirkle. ‘Ik wist eerst niet wat het was, maar zij leren mij alle spellen. Kijk maar eens wat voor een kast vol spelletjes hier staat!’

 

Finn houdt de puntentelling bij. ‘Nu moet jij er twee pakken,’ zegt Finn. ‘Goed dat je het zegt! Per kan je mij misschien even advies geven? Het gaat bij mij niet zo goed,’ zegt Linda. Finn: ‘Ik vind het heel leuk om spelletjes te spelen met Linda.’ ‘Ja, dat is leuk hè! Vorige keer speelden we met zijn tweeën Kolonisten. Wist je nog Finn, toen stond de vloer helemaal vol.’ Als het mooi weer is, dan spelen ze wel eens spelletjes op het dakterras. Vandaag gaan ze na het potje Qwirkle zwemmen in het IJ, aan het eind van de straat. ‘Kom op jongens, dan moeten we het spelletje nu wel afronden. Zwembroeken aan!’

 

Terwijl de jongens naar boven sprinten, vertelt Linda dat ze het oppassen erg leuk vindt. ‘Per speelt gitaar en Daantje piano. Dat doe ik allebei ook, dus we maken vaak samen muziek. Een erg goede match wat mij betreft!’ In het begin moesten Linda en de kinderen nog wel wennen aan elkaar. ‘Ik vond het lastig wanneer zij zich verveelden na school. Toen vonden ze al mijn suggesties stom. Nu we elkaar beter kennen, staan zij meer open voor mijn ideeën en weet ik ook beter wat ze leuk vinden.’

 

Meestal is Linda er alleen op donderdagmiddag, maar vorige week met de avondvierdaagse was ze er vaker. Daantje, Per en Finn moesten toen al om 17.30 eten. Ze deden samen boodschappen en Linda kookte. ‘We kwamen er toen achter dat we allebei vegetarisch zijn! Dat maakt het koken een stuk makkelijker.’ Trots vertelt Linda dat alle drie de kinderen de tien kilometer liepen bij de avondvierdaagse. Met hun zwembroeken aan komen de jongens naar beneden. Per vertelt enthousiast dat hij nu al zes medailles van de avondvierdaagse heeft. ‘Kom op jongens, naar buiten, lekker zwemmen!’

 

Eenmaal buiten rennen de jongens al een stuk vooruit. Bij het water aangekomen, tasten de jongens even af hoe koud het water is. Dan springen ze er alle drie in. Per is in de weer met zijn bodyboard en ondertussen spetteren ze elkaar nat. Terwijl Linda toekijkt, besluit ze om zelf niet te gaan zwemmen. ‘Ik had wel de bikini van hun moeder geleend, maar bij nader inzien blijf ik liever aan de kant staan,’ lacht ze.

‘Willen jullie al een ijsje?’ ‘Jaaa,’ roepen de kinderen in koor. ‘Finn wat voor ijsje wil je? Een perenijsje, raket of een split?’ Finn vraagt wat een split is en Linda legt uit dat dat een ijsje is met room in het midden. ‘Ja, die wil ik,’ zegt Finn. Joppe komt ook uit het water. ‘Ik wil een raket’, roept hij. Linda: ‘Lieve Linda, zou ik alsjeblieft een raketje mogen?’ Ze gaan op de handdoeken zitten en smikkelen hun ijsjes op. ‘Ze smelten wel snel hè?, zegt Finn.

Oppas gezocht?

Linda is naast OppasStudent ook PoetsStudent. ‘Het is wel heel toevallig want de vader van mijn poetsadres heeft samen op de studie gezeten met de moeder van Daantje, Per en Finn.’
Ook op zoek naar een OppasStudent of PoetsStudent? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!