Geliefd cadeauboek: Mam, vertel eens!

Een waardevol cadeau voor moeder en kind

Stellen jouw (oppas)kinderen veel vragen? Bijvoorbeeld over hun vader en moeder? Door vragen te stellen komen je (oppas)kinderen veel te weten en zij verwachten van jou het antwoord. Maar wie beantwoordt jouw vragen, over bijvoorbeeld jouw vader en moeder? Wil jij graag meer over jouw moeder te weten komen? Dan is het boek Mam, vertel eens! een aanrader. Dit boek staat vol vragen aan haar. De boeken van de reeks Vertel eens bestaan alweer 10 jaar en in april 2015 zijn ze in een modern jasje gestoken.

LIKE&WIN: OppasStudent mag twee exemplaren van Mam, vertel eens! weggeven! Winnen? Like dit bericht op onze Facebookpagina dan vóór donderdag 11 juni 18.00 en maak kans!

DeVertel eens boeken zijn bedoeld om cadeau te geven; in dit geval aan je moeder. Het is de bedoeling dat zij het van A tot Z invult en weer aan haar zoon of dochter teruggeeft. Zij hebben dan een boek vol waardevolle verhalen en herinneringen over het leven van hun moeder. Het is een invulboek vol met verrassende vragen verdeeld in verschillende categorieën. ‘Zo mooi! Een boek dat ieder kind aan zijn moeder zou moeten geven. Een testament voor het leven! Het allermooiste nalatenschap van moeder aan zoon/dochter,’ is een van de vele enthousiaste reacties op het boek.

De levenslessen van jouw moeder

Als je dit boek aan je moeder cadeau geeft, krijg je antwoord op veel uiteenlopende vragen. Er worden vragen gesteld over klein zijn en opgroeien, vragen over familie, over moeder worden, de liefde, over vrije tijd en leuke dingen en over wie ze is geworden. Denk aan: Wat voor soort kind was jij toen je klein was? – Wat voor werk deden je ouders? – Wat is het mooiste cadeau dat je ooit voor je verjaardag hebt gekregen? – Wat voor soort puber was jij? – Wat was jouw eerste echte baan? – Hoe vond je mij als puber? – Wat zijn jouw beste tips voor een goede relatie? – Hoe kwam je erachter dat je zwanger van me was? – Op welke doelen die je in je leven hebt bereikt ben je trots? – Welke momenten samen met mij zou je nog wel eens over willen doen?

Wanneer je dit boek weer terugkrijgt van je moeder, kom je enorm veel over haar te weten. Misschien heb je ook wel iets aan de levenslessen van jouw moeder!

Elma van Vliet

De schrijfster van de Vertel Eens boeken is Elma van Vliet. In 2001 was haar moeder ernstig ziek. Elma realiseerde zich toen dat ze nog zoveel vragen aan haar moeder had. Om antwoord te krijgen op al haar vragen, maakte ze het boek Mam, vertel eens voor haar. Dit boek vertelde niets, maar vroeg alleen maar. Het concept maakte iets los bij mensen en Elma kreeg al snel verzoeken om ook zulke boeken te maken voor vaders, opa’s en oma’s. Ze kreeg ontzettend veel reacties en al die reacties lieten Elma zien hoe belangrijk de verhalen van de mensen om hen heen zijn. Dat zijn de verhalen die er echt toe doen. ‘Mijn droom is dat alle moeders van Nederland dit boek invullen en op die manier iets waardevols achterlaten voor hun kinderen. Zodat er iets blijvends is. Voor altijd,’ schrijft Elma in haar boek.