Correctbook: leren schrijven zonder papierverspilling

Een whiteboard in het klein

Leren jouw (oppas)kinderen nu schrijven? Ze beginnen meestal met hun eigen naam en korte woordjes. Na verloop van tijd gaat dit over in hele zinnen. Om te oefenen en kinderen te leren schrijven, zijn er flink wat papier en pennen nodig. Gelukkig is er in Nederland genoeg schrijfmateriaal, maar dat is niet overal op de wereld zo. Daarom is Correctbook bedacht: om het analfabetisme in ontwikkelingslanden te verminderen. Ook voor jouw (oppas)kind is een Correctbook handig: fouten maken is niet erg en jullie verspillen geen papier. Dat is nog eens milieubewust oppassen!

LIKE&WIN: OppasStudent mag een exemplaar van Correctbook weggeven. Winnen? Like dit bericht dan op onze Facebookpagina vóór maandag 18 mei 18.00 en maak kans!

Gebrek aan schrijfmateriaal

Sam van Tol, student bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft Correctbook bedacht. Reden is dat er 1 miljard mensen boven de vijftien jaar niet kunnen schrijven en een grote oorzaak daarvan is het structureel gebrek aan schrijfmateriaal. Het Correctbook is een schrift dat de kinderen oneindig kunnen hergebruiken. Er is dan dus nooit meer een tekort aan schrijfmateriaal.

Help samen met je (oppas)kinderen

Vijfentwintig procent van de omzet van Correctbook, wordt gebruikt om Correctbooks te geven aan scholen in ontwikkelingslanden waar leren schrijven nog onbekend terrein is. De scholen worden gekozen aan de hand van verschillende criteria, zodat het doel ook echt behaald wordt. Er wordt samengewerkt met stichtingen die zich inzetten om scholen te bouwen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Door zelf een Correctbook voor jou en je (oppas)kinderen aan te schaffen, draag je dus meteen een steentje bij aan het terugbrengen van het analfabetisme. In de webshop kun je verschillende artikelen bestellen!

OppasStudent test Correctbook

OppasStudent testte Correctbook natuurlijk even uit. Dit is te zien op onderstaande foto’s. Eerst werd er OppasTips geschreven met een smiley erachter. Deze smiley werd veranderd in een knipogende smiley. Daarna werd alles weer uitgegumd en de hele bladzijde was weer helemaal gereed om opnieuw te kunnen gebruiken!