Koningsdagtips van OppasStudent

Wat te doen op Koningsdag met je (oppas)kinderen?

Koningsdag staat weer voor de deur! Weer of geen weer; Nederland viert maandag feest en Amsterdam zal zich oranje kleuren. Van rommelmarkten tot grote festivals: voor ieder is er wat wils. Hopelijk dat jullie er ondanks de slechte weersvoorspellingen toch op uit kunnen gaan. OppasStudent heeft wat leuke Koningsdagtips voor jou en je (oppas)kinderen op een rij gezet.

Het Bredewegfestival in Amsterdam Oost
Elk jaar vindt in de Watergraafsmeer het Bredewegfestival plaats. Het festival staat bekend als vriendelijk festival met een straatfeest, vrijmarkt, circus, theatervoorstelingen en concerten. Erg geschikt om als familie te bezoeken. In 2015 vindt het festival plaats op 26 en 27 april. Op Koningsnacht begint Opera-Op-Straat en op Koningsdag is er live muziek, lekker eten en leuke activiteiten voor je (oppas)kinderen: knutselworkshops, een zweefmolen, poppentheater en ook een poffertjeskraam! Hier kun je het complete programma van het Bredewegfestival bekijken.Kindervrijmarkt bij Artis
Op Koningsdag wordt er op het Artisplein van 9.00 tot 13.00 een vrijmarkt voor kinderen georganiseerd. Vanaf 8.00 kunnen de jonge handelaars zich melden bij de hoofdingang van de dierentuin om verzekerd te zijn van een plekje op de markt. Laat je (oppaskinderen) hun spulletjes verkopen of een optreden verzorgen. Jij kunt ondertussen kijken naar de flamingo’s en lepelaars op de achtergrond. Bekijk hier wat er nog meer te doen is in Artis op Koningsdag.

Kinderpret in het Vondelpark
Het Vondelpark is, zoals elk jaar op Koningsdag, gereserveerd voor kinderen. Kinderen (tot 16 jaar) kunnen hier hun oude speelgoed en kleding verkopen en leuke nieuwe dingen op de kop tikken. Ook verzorgen veel kinderen dansoptredens en muziekconcerten. Voor kinderpret moet je op Koningsdag in het Vondelpark zijn!

Vier Koningsdag op de NDSM
NDSM Vrijhaven is een jaarlijks Koningsdag evenement. Overal op de NDSM-werf worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud: een kindervrijmarkt, bands en dj’s. Kraampjes voor de kindervrijmarkt kan je reserveren via info@ij-hallen.nl. De markt gaat om 9.00 van start. Ook staan er twee springkussens bij Pllek. Tussen 12.00 en 18.00 is daar een kinderprogramma. Je (oppas)kinderen kunnen zich uitleven terwijl jij geniet van een drankje. Op de Helling kunnen kinderen graffiti spuiten onder leiding van graffiti kunstenaars. Voor meer informatie over alle activiteiten op de NSDM, klik hier.

Overzicht Kindervrijmarkten op Koningsdag
Via deze link kun je zien welke locaties in Amsterdam op Koningsdag 2015 zijn aangewezen als kindervrijmarktgebied. Daar kun je dus zeker een kijkje nemen met je (oppas)kinderen!

Koningsdag Utrecht
Park Lepelenburg wordt omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen. Alle kinderen in Utrecht zijn welkom om spullen te verkopen, te dansen, muziek te maken of iets anders te doen waar zij goed in zijn. Hier geef je je (oppas)kinderen op. Bekijk het volledige programma.
Koningsdag Den Haag
In Den Haag kun je met je (oppas)kinderen een rondrit maken met de historische trams. Vanaf het Lange Voorhout rijden de trams door de Haagse binnenstad. Ook zijn er op verschillende plekken in de stad leuke vrijmarkten en kunnen
jullie mee op een rondvaartboot. Klik hier voor
meer informatie over Koningsdag in Den Haag.
Koningsdag Dordrecht
Dit jaar bezoekt de Koninklijke familie Dordrecht op Koningsdag. Zij zullen een route volgen waar verschillende activiteiten te doen zijn. Willen jij en je (oppas)kinderen een glimp opvangen van de Koning en zijn prinsesjes? Dan is een bezoek brengen aan Dordrecht een optie. Klik hier voor het gehele programma.
Koningsdag Rotterdam
Op de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg is vanaf 11.00 een speciale kindervrijmarkt. Verder is er bij de Euromast de grote Rotterdamse kermis met veel leuke attracties. Daar is ’s avonds tussen 22.00 en 23.00 ook een spectaculaire vuurwerkshow te zien. Voor meer activiteiten met Koningsdag in Rotterdam, klik hier.
Koningsdag ‘s-Hertogenbosch
Van 8.00 tot 18.00 kun je met je (oppas)kinderen de kinderrommelmarkt bezoeken. Alleen kinderen onder de 18 jaar mogen daar spullen verkopen. Verder zijn er bij locatie Parade allerlei leuke muziekoptredens voor kinderen: van een interactieve kinderdisco tot een kinderpopconcert. Bekijk hier het hele programma.

Blijf jij dit jaar liever thuis met je (oppas)kinderen, ga dan met ze knutselen. OppasStudent heeft ook wat Koningsdagknutseltips voor jullie op een rij gezet.

Veel plezier!