Eten bij Buuf op de Overtoom

Voor een lunch, kopje koffie of een heerlijk diner

Aan het eind van de Overtoom op de hoek van de Zocherstraat zit dit gezellige Amsterdamse buurtrestaurant. Een paar minuten lopen vanuit het Vondelpark en je staat bij Buuf voor de deur. Je kan hier heerlijk lunchen, koffie drinken, studeren of avondeten. Ook aan de kinderen is gedacht, dus neem je (oppas)kinderen gewoon mee!

Klein of groot bord

De kaart bestaat uit een selectie vaste gerechten en een selectie van zes daghappen voor €8,80 die van tijd tot tijd verandert. Ook kan je gebruikmaken van het zogeheten ‘BUUFfet’. Je kan dan een klein bordje (€3,75) of groot bordje (€5,75) van het verse saladebuffet opscheppen. Je hebt dus helemaal zelf in de hand of je wilt aanschuiven voor een snelle en goedkope hap of dat je langer wilt blijven zitten.

Vers gemaakt

Alle producten worden zelf bereid bij Buuf met zo min mogelijk e-nummers. Zoals zij zelf zeggen: ‘van hun brood tot aan de ketchup’. Op het moment dat wij er waren werd voor onze neus een heerlijk uitziende Amerikaanse cheesecake gemaakt. Helaas waren we daar dus net te vroeg voor, maar de apple crumble maakte een hoop goed. De bovenkant was mooi knapperig en de appelvulling was heerlijk fris. Je proefde de versheid er vanaf.

Geen bediening

Bij Buuf wordt geprobeerd de prijzen zo laag mogelijk te houden. Mede daardoor is er geen bediening in het restaurant. Je kunt via je smartphone of aan de balie je bestelling doorgeven, waarna je vervolgens wordt geroepen als het klaar is. Wanneer het rustig is, wordt je bestelling wel gewoon aan je tafeltje gebracht.

Meenemen

Buuf maakt het ook mogelijk om thuis online een bestelling te plaatsen en je lunch of avondeten op een voor jou gewenst moment af te halen. Heb je een dag geen zin of geen tijd om te koken voor jou en je (oppas)kinderen? Of zit je op een mooie lente- of zomerdag in het Vondelpark? Dan is afhalen bij Buuf ideaal.

Kindvriendelijk

Achterin het restaurant is een speciaal hoekje ingericht voor de kleintjes. Er staat een groot rond schoolbord waar naar hartenlust op getekend kan worden met de bijbehorende krijtjes, een stapel met boekjes en bouwblokken in allerlei kleurtjes. Voor elke leeftijd is er wel iets te vinden, zodat ook je (oppas)kinderen het naar hun zin hebben.

Contact:
Buuf
Overtoom 495
1054 LG Amsterdam
overtoom495@gmail.com