Oppas van de Maand: Wart

‘Wanneer wij een avondje weggaan, roepen ze gelijk: “Yes! Komt Wart dan vanavond?”‘

Wart (20, student Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam) past sinds een paar maanden op Kay (10) en Louis (8). In het begin paste hij één vaste dag op de jongens, maar al snel werden het twee dagen in de week waarop hij op Kay en Louis paste. De jongens hadden gelijk een klik met Wart. Moeder Ilona vertelt dat ze erg blij is met OppasStudent Wart: ‘Wanneer wij een avondje weggaan, roepen ze gelijk: “Yes! Komt Wart dan vanavond?”‘

Vandaag heeft Wart de jongens uit school gehaald. Samen zijn ze naar huis gefietst, waar de jongens snel hun voetbalkleren hebben aangetrokken. Iedere dinsdagmiddag brengt Wart de jongens naar tennistraining en elke vrijdagmiddag naar technische voetbaltraining.

De mannen lunchen nog even snel thuis – vandaag staat er kibbeling op het menu – en daarna gaan ze hup, door naar de voetbaltraining. Het is de laatste training voor de winterstop. Tijdens het lunchen kletsen ze gezellig over het kerstdiner vanavond op school. Kay speelt een van de hoofdrollen in de schoolvoorstelling. ‘Mag ik ook komen kijken?’ vraagt Wart. Van Kay mag dat.

Zodra ze klaar zijn met eten, trekken ze hun voetbalschoenen aan. Wart helpt met het strikken van de veters. ‘Kom, jassen aan en dan gaan we.’ Ze rennen naar buiten. Louis en Kay springen op hun stoere fietsen en Wart zorgt ervoor dat de jongens veilig bij de voetbaltraining komen. En weer thuis na de training.