Gezond Trakteren: hét boek voor gezonde traktaties

Moeten jouw (oppas)kinderen ook gezond trakteren op school?

Dan is het prachtige kookboek Gezond Trakteren van Amber Albarda iets voor jou. Het staat vol met creatieve en gezonde traktaties voor kinderen! Niet alleen voor op school, maar ook voor op de verjaardagen en kinderfeestjes. Dacht jij dat kinderen alleen maar blij worden van traktaties vol met suikers? Dan heb je het mis! De creaties uit Gezond Trakteren toveren bij elk kind een lach op het gezicht. Van paddenstoelmuffins tot cake-ijsjes; voor ieder wat wils. Er is een onderscheid gemaakt in traktaties voor de kleintjes en traktaties vanaf groep 4. Hoe oud je (oppas)kinderen ook zijn; er zit altijd iets voor ze bij. Ook bevat het boek voor zowel keukenprinsessen als vlugge kokers leuke ideeën, want de recepten zijn ingedeeld op moeilijkheidsgraad.


Like&Win:
OppasStudent mag 2 exemplaren van het boek Gezond Trakteren weggeven! Winnen? Like het bericht op onze Facebookpagina vóór maandag 26 januari 12.00 en maak kans!

OppasStudent interviewde Amber Albarda

Welke traktatie uit het boek is jouw favoriet?
“De Twix repen! Echt om je vingers bij af te likken en nog gezond ook, wat wil een mens nog meer?”

Hoe kwam je op inspiratie voor alle verschillende traktaties?
“Mijn kinderen. Ten eerste vinden ze het heel leuk om samen in de keuken te knutselen en ik werd een beetje moe van alle zakken snoep die er vanuit school mee naar huis kwamen als er weer eens iemand jarig was. Dat kan zoveel leuker en gezonder.”

Welke tip wil jij ouders geven op het gebied van traktaties?
“Wees je bewust hoe slecht suiker is voor kleintjes. Met een paar kleine aanpassingen maak je een hele gezellige en indrukwekkende traktatie die wel goed voor ze is.”