Van de Buurt: Het gezelligste buurtrestaurant van Amsterdam!

Voor lokale lekkernijen, babyhapjes, pubquizzen, feestjes en vergaderingen

Samen met mijn collega’s Anne en Lisette van OppasStudent ging ik laatst eten bij restaurant Van de Buurt. Dit leuke buurtrestaurant ligt in Bos en Lommer, aan de kop van de Rijpgracht. We hebben er heerlijk getafeld en kunnen je van harte aanbevelen om er ook een keer met je (oppas)kinderen heen te gaan!

Like&Win: OppasStudent mag 1x een koffie-cake cheque voor 2 personen bij Van de Buurt weggeven! Winnen? Like het bericht op onze Facebookpagina vóór donderdag 15 januari 18.00 en maak kans!

Lokaal
Het motto van Van de Buurt is: lokaal, lokaal, lokaal. Er wordt geprobeerd om de ingrediënten zo veel mogelijk uit de buurt te halen. Zo wordt er samengewerkt met de lokale Turkse bakker, de ijssalon, bloemist, koffiebrander, theeleverancier, bierbrouwers, enzovoorts. Ook de eigenaar Jorit en zijn personeel komen uit de buurt!
Kindvriendelijk
Wat wij van OppasTips natuurlijk erg belangrijk vinden: dit restaurant is kindvriendelijk! Er is overal aan gedacht: de speelhoek met spellen, kleurpotloden en kinderboeken, voldoende kinderstoeltjes en er is zelfs een speciale menukaart voor kinderen! Voor baby’s vanaf 4 maanden is er ‘de Kleine Keuken.’ Dit zijn pure hapjes, boordevol verse groenten. Bijvoorbeeld de pompoenpuree of een bonenschoteltje. Je kunt de hapjes ook mee naar huis nemen. Fijn voor als je geen tijd hebt om te koken. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar zijn er speciale kinderporties.
Diner
Voor €25,- krijg je een 3-gangenmenu met een voor-, hoofd- en nagerecht. Als voorgerecht kozen wij voor de huisgemaakte pompoen- pastinaaksoep met mosterd (heerlijke pure smaken), de gerookte ganzenborstsalade met wilde paddenstoelen en truffelmayo (uit ‘De keuken van het ongewenste dier’) en de salade met camembert, appelstroop en notencrumble uit de oven. Als hoofgerecht kozen we voor de ‘Dutch Weedburger’ (een 100% plantaardig product, gemaakt van zeewier) en een visplateau. Vooral de Weedburger was verrassend lekker, heerlijk met de salade en frietjes! Ook de toetjes waren om je vingers bij af te likken. We kozen voor ijs (van de ijssalon uit de buurt), speculaas-notencake (hmmm!) en de romige limoen-cheescake (aanrader!).
Activiteiten
Van de Buurt organiseert ook regelmatig leuke activiteiten, zoals de maandelijkse pubquiz. Er is ruimte voor groepen tot 120 personen om feestjes, borrels, vergaderingen of andere activiteiten te vieren. Van de Buurt is van maandag tot en met zondag vanaf 10.00 geopend.

Contact:
Gerard Callenburgstraat 1
1055 TV Amsterdam
020-3701661