Villa Zebra: hét kindermuseum in Rotterdam

Interactieve tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen

OppasStudent schreef al eerder over  Villa Zebra, een uniek museum en kunstlaboratorium voor kinderen in één.

Er zijn tentoonstellingen met hedendaagse kunst en bijpassende workshops voor kinderen van verschillende leeftijden.

Villa Zebra daagt uit om op onderzoek uit te gaan. De tentoonstellingen sluiten aan bij de leefwereld van kinderen.

Like&Win: OppasStudent mag 1x 2 vrijkaarten weggeven voor Villa Zebra! Winnen? Like het bericht op onze Facebookpagina vóór vrijdag 12 november 18.00 en maak kans!

Bij het museum zit ook een leuke museumwinkel met bijzondere cadeautjes en het Zebracafé waar je gezellig wat kunt eten en drinken.

Tentoonstelling 1: ZELF! (3 t/m 6 jaar)

ZELF! is speciaal ontworpen voor peuters en kleuters en hun ouders of oppas.

De kunsttentoonstelling bestaat uit uitnodigende installaties die gemaakt zijn door kunstenaars. In het midden staat een grote, witte, geheimzinnige kast. Achter iedere deur of wand wacht een nieuwe ontdekking of belevenis. Zo komen kinderen op een speelse manier in aanraking met beeldende kunst. “Zelf doen” staat voorop!

Naast de tentoonstelling vormen twee kleine workshops een vast onderdeel van een bezoek aan ZELF! De workshops wisselen regelmatig en sluiten altijd aan bij de installaties. Een voorbeeld van een workshop is zelf een masker maken dat licht geeft in het donker. Bekijk hier welke workshops er op dit moment te volgen zijn.

Tot slot zijn er ook regelmatig voorleesmiddagen voor kinderen van 3 t/m 6 jaar! Bekijk hier de data.

Tentoonstelling 2: Labyrint (7 t/m 12 jaar)

Ontdek in Villa Zebra de nieuwe tentoonstelling Labyrint voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Verdwaal mee in het werk van 10 kunstenaars in een labyrint vol verbeelding.

Raak je het spoor bijster of ontdek je de fascinatie van de makers? Hoe gaan zij te werk en onderscheiden zij zich? Isabelle Wenzel zoekt naar een ideale houding voor de foto. Maar ze heeft maar 10 seconden! Koen Taselaar ziet wat hij maakt als een dominospel. Een experiment waarbij het een uit het ander voortkomt. En Navid Nuur? Hij vindt dat je als kunstenaar ook ‘mooi’ kunt falen.

Nieuwsgierig? Ga dan zelf op ontdekking in Labyrint. Per kunstenaar verzamel je een dossierblad met vragen en opdrachten. Resultaat: een eigen kunstenaarsarchief!

Na de tentoonstelling kunnen kinderen gratis deelnemen aan een creatieve workshop bij MOOOVE. Bijvoorbeeld de workshop Zwart/Wit. In deze workshop maken kinderen met karton en verf een eigen kunstwerk in vervolg op de reeks kunstwerken van Katja Mater.

Lees hier meer over de workshops.

Adres Villa Zebra:
Stieltjesstraat 21 (Kop van Zuid) in Rotterdam.

Openingstijden:
Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties zijn we ook geopend op dinsdag en donderdag.

Kinderfeestje?
Ook dat kan bij Villa Zebra! Lees hier meer over de creatieve invulling.