Koken voor je baby

Workshop babycooking

Koken voor je baby? Dat leek me echt ontzettend moeilijk! In de workshop Babycooking van Gees van Asperen heb ik alle ins en outs geleerd over het koken voor baby’s en ik begrijp nu waarom mijn oppaskindjes geen hapjes uit potjes krijgen!

Like&WinOppasStudent mag het boek ‘Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot en klein’ verloten! Like het bericht op onze Facebookpagina vóór dinsdag 9 december 18.00 en maak kans!

Afgelopen zondagochtend liep ik de mooie keuken in van ‘Eat your heart out’ in Amsterdam. Wat onwennig als enige niet-moeder tussen al deze jonge ouders ging ik snel zitten aan een gezellig gedekte tafel waar verse muntthee en een overheerlijk zelfgemaakt koekje wachtten. Na een korte voorstelronde waarin ook duidelijk werd wat ik als oppas kwam doen, was het tijd om aan de slag te gaan. We begonnen namelijk met het blind proeven van een aantal babyhapjes. Iets in je mond stoppen wat je niet ziet is best spannend!

Na het proeven van vier hapjes die allemaal meer of minder lekker waren, hebben de aanwezige ouders en ik in ieder geval kunnen concluderen dat vers eten voor je baby vele malen beter smaakt dan eten uit een potje. Na een gesprek over de voordelen van vers eten koken voor je kindje (want het maakt écht uit), was het tijd om aan de slag te gaan. Er lagen allerlei producten klaar waarmee je babyhapjes kon maken, maar ook voor jezelf kon koken. Dit hebben we dan ook gedaan.

De groep werd opgesplitst en we bereidden een lekkere lunch voor onszelf en een aantal babyhapjes voor thuis. De recepten waren onderverdeeld in twee beschrijvingen: één voor het volwassen gerecht en één voor het babygerecht. Het was niet moeilijk en het was goed uit te voeren in de beschikbare tijd. Zelf heb ik ervaring op kunnen doen met een aantal voor mij nieuwe producten zoals rode linzen en pastinaak (aanrader!). Alle producten zijn gekocht bij biologische supermarkten. De babyhapjes die we maakten kregen we mee in een handig koeltasje waarin de hapjes vers bleven.

Tijdens het eten van onze eigen lunch, die overigens heerlijk was, was er nog voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. Naast de hapjes kregen we aan het einde van de cursus ook het boekje ‘Samen aan tafel’ van Gees van Asperen (initiator Babycooking) mee naar huis. Hierin staat alle informatie die van belang is als je gaat koken voor je baby. Daarnaast staat het vol met recepten voor volwassenen waar met gemak ook een babyhapje van te maken is.

Thuis gekomen zat ik met al die lekkere babyhapjes die ik niet zelf wilde opeten maar ook zeker niet weg wilde gooien! Gelukkig is mijn jongste oppaskindje inmiddels acht maanden en dus ook toe aan haar eerste hapjes. Haar moeder was heel blij met al die mooie gerechtjes!

Ik wil graag alles wat ik geleerd heb in de praktijk brengen, dus ik ga snel weer een dagje oppassen binnenkort zodat ik lekker met en voor de kinderen én mezelf kan koken!

Meedoen met de workshop Babycooking? Leden van OppasStudent krijgen €4,50 korting! Gebruik hiervoor de code ‘oppas’. Er zijn twee workshops: ‘Koken voor je baby’ en ‘Koken voor je peuter.’ Kijk voor meer informatie op de website.