Klimpark Fun Forest: de meest avontuurlijke beleving van de natuur

Een middagje de aap uithangen

Aan het begin van het Amsterdamse Bos is een bescheiden houten huisje te vinden, waar met gifgroene letters opstaat: Fun Forest. Samen met mijn oppaskindjes Rosalie (10) en Willemijn (8) bezocht ik dit actieve en avontuurlijke klimbos.

Like&Win: OppasStudent mag 1 x 2 vrijkaartjes verloten voor Fun Forest! Like het bericht op onze Facebookpagina vóór dinsdag 28 oktober 18.00 en maak kans!

Ons eerste avontuur is het vinden van het klimpark. We vertrekken te laat (want paardrijlessen duurde iets te lang) vanuit Badhoevedorp en weten de weg niet helemaal, dus het is een pittige (want stormachtig weer) maar gezellige (want muziek aan en grappige verhalen vertellen) fietstocht.

We moesten eigenlijk een half uur van tevoren aanwezig zijn in verband met de voorbereiding, maar door alle omstandigheden komen wij veel te laat aan. Dit blijkt echter geen enkel probleem, de instructrice bij de materiaaluitgifte is zeer begripvol en is op de hoogte van onze online gemaakte reservering. We boffen ook nog eens met het weer, want ineens verandert de regenachtige dag in een prachtige middag met zon!

We trekken ons klimbroekje helemaal zelf – oké met een beetje hulp van een instructeur en het instructiebord – aan en worden meegenomen door een vriendelijke jongeman. We krijgen een uitleg over de dubbele zekering, de CouDouPro en de katrol, waarna we even mogen oefenen op een ‘proefbaan’. Willemijn is al twee keer met een kinderfeestje naar Fun Forest geweest en roept continu hoe goed ze het al weet, maar toch blijkt de praktijk iets lastiger omdat ze nog wat aan de kleine kant is.

Dan breekt het moment aan dat we voor het ‘echie’ mogen klimmen! Ik moet als volwassene voorop en het blijkt ECHT SPANNEND! Een seconde lang twijfel ik of ik toch misschien hoogtevrees heb, maar wanneer ik bedenk dat we echt heel goed vastzitten en we ten alle tijden ‘rode helm’ kunnen roepen in geval van nood, geniet ik.

De spanning bij Willemijn en Rosalie is te merken aan alle korte hoge kreetjes die ik uit hun monden hoor komen wanneer ze weer een stapje zetten naar de volgende bungelende houtstam. Af en toe help ik Willemijn om haar CouDouPro karabijnhaak over ‘stations’ heen te krijgen, maar verder kunnen de meiden het allemaal prima zelf! Ook blijkt het klimmen bevorderlijk te zijn voor hun samenwerking, nog een pluspunt!

We vermaken ons dik twee uur met drie verschillende parcoursen die geschikt zijn voor kinderen boven de 8 jaar die langer zijn dan 1.30m. De parcoursen bestaan onder andere uit loshangende planken en houtstammen, strakgespannen koorden en tokkelbanen. Er is ontzettend veel variatie binnen elk parcours en de verschillende parcoursen hebben elk andere lengtes, omgevingen en onderdelen.

Wanneer de tijd om is halen we nog even een stroopwafel en een flesje frisdrank in het winkeltje van Fun Forest en gaan we moe, maar voldaan naar huis. Helemaal rozig van alle frisse buitenlucht vertellen we bij thuiskomst de mama van Rosalie en Willemijn in geuren en kleuren hoeveel plezier we hebben gehad vandaag.

Kortom: klimmen bij Fun Forest is een geweldige activiteit om je middag mee te vullen. Leuk voor jong en oud en met veel variatie. We hebben nog niet alle parcoursen gedaan, dus wij komen zeker nog een keer terug!

Praktische informatie

Fun Forest heeft vestigingen in Amsterdam, Venlo, Rotterdam en Almere.
Het adres van Fun Forest Amsterdam is Bosbaanweg 3, 1182DA Amstelveen (in het Amsterdamse Bos).
Reserveren kan online en op de website is een kalender te vinden met openingstijden.
Tarieven voor de reguliere parcoursen per drie uur zijn: €17,95 voor kinderen 8 t/m 11 jaar (minimaal 1.30m), €19,95 voor jongeren 12 t/m 17 jaar en €21,95 voor volwassenen vanaf 18 jaar.