Naaien: aan de slag met naald en draad!

Kussentje naaien

Pasgeleden heb ik samen met mijn oudste oppaskind van 10 een kussentje gemaakt. Rosalie vond het ontzettend leuk om te doen, maar ik hoorde wel aardig wat keren een kreet waaruit duidelijk werd dat ze niet altijd in het juiste materiaal prikte met de naald. Ook had ze zichzelf bijna vastgenaaid aan haar kussentje, oepsie! Het eindresultaat heeft daar echter niet onder geleden en nu kan ze heerlijk slapen op haar eigengemaakte kussentje! Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder, want in dit blog laat ik zien hoe je zelf, stap voor stap, een kussentje kan maken.

Wat heb je nodig?

Op de foto hiernaast is te zien wat ik allemaal heb gebruikt: naald, draad, knopspelden, schaar, potlood, pen, papier, stof en kussenvulling (dit kan ook kleine stukjes stof zijn).

Aan de slag!

Volg onderstaande stappen om een kussentje te naaien.

1: Teken op papier de vorm die je kussentje moet gaan krijgen. Leg dit figuur op een dubbele laag stof (Let op! Deze kant wordt de binnenkant. Sommige stoffen hebben een mooie en minder mooie kant, leg de mooie kanten dan op elkaar en leg je vorm op de minder mooie kant.) Trek het figuur over met pen.

2: Knip je figuur uit, maar knip er 1 à 2 cm rand omheen.

3: Begin met naaien! Gebruik een draadje die ongeveer zo lang is als je arm, anders naait het niet lekker.

4: Laat een stuk open om je kussentje om te draaien.

5: Draai het kussentje binnenstebuiten en zorg dat de vorm goed is.

6: Doe de vulling erin.

7: Maak het gat dicht met een of meerdere knopspeld(en).

8: En tot slot: Naai het kussentje helemaal dicht.

En voilà! Je kussentje is klaar!