Herfststukjes: hét jeugdtheaterfestival in de provincie Utrecht!

Met maar liefst 11 jeugdtheatervoorstellingen komen jullie deze herfstvakantie tijd te kort!

Herfststukjes_OppasTips1

OppasStudent vindt dat niet vaak genoeg gezegd kan worden hóe leuk het is om je (oppas)kinderen mee naar het theater te nemen. Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater aan de Slinger (Houten) en De KOM (Nieuwegein) zijn dat helemaal met ons mee en bundelen daarom hun krachten en presenteren van zaterdag 18 tot en met zondag 26 oktober 2014: Herfststukjes! In vijf theaters in de regio Utrecht zijn tijdens de herfstvakantie verschillende jeugdtheatervoorstellingen te zien. De vele extra activiteiten die georganiseerd worden, maken het theaterbezoek nog veel leuker. Op de website kun je meer informatie vinden over de 11 voorstellingen van Herfststukjes. Graag deel ik met jullie welke voorstellingen én bijbehorende activiteiten mij het meest zijn opgevallen en welke je écht niet mag missen…


Hands Up! (4+) – Theater Lejo
– Verrassend poppentheater voor de allerkleinsten
Slechts twee handen en een doos vol houten oogjes worden gebruikt voor deze ‘poppen’-theatervoorstelling. Super simpel, maar ontzettend beeldend. Jong én oud genieten al jaren van de voorstellingen van Lejo en vergeten al snel dat ze naar twee handen zit te kijken. Tijdens de voorstelling wordt niet gesproken, maar op muziekstijlen van klassiek tot house komen de figuren tot leven. Kijk zelf maar…

http://youtu.be/yTui1aE8KbQ
Hands Up! is te zien op 20 oktober om 14:30 in De Lieve Vrouw. Na afloop kunnen je (oppas)kinderen in het theatercafé zelf oogjes maken en spelen in Lejo’s poppenkast. Vergeet hiervoor niet te reserveren!

Herfststukjes_OppasTips3

De grote illusionist (8 +) – Het Filiaal – Magisch muziektheater
In de grote illusionist wil een jongen een briljant goochelaar wil worden. Erg herkenbaar, want wie vindt het nou niet leuk om mensen voor de gek te houden? Ook is er een meisje waarvan het hart gewonnen moet worden middels een truc… wellicht ook wel herkenbaar? De voorstelling is een mix van magische verhalen, liedjes, veel humor, smeuïge trucs én geheimen. Als je naar de voorstelling komt kijken, krijg je een Filiaal knipvel waarmee je zelf een magisch boekje kunt maken.
De voorstelling is op 7 dagen te zien in verschillende theaters. Op 18 oktober vindt de première plaats in Theater Kikker en is daar nog te zien op 19, 20 en 21 oktober! De grote illusionist kun je ook nog bewonderen op 22 oktober (De Lieve Vrouw), 25 oktober (Theater aan de Slinger) en 26 oktober (De KOM). Op 22 en 25 oktober kun je voorafgaand aan de voorstelling deelnemen aan de workshop TOP SECRET. Hier leer je hoe je zelf je publiek kunt misleiden en welke eigenschappen je daarvoor nodig hebt. Kun jij een geheimpje bewaren?

Herfststukjes_OppasTips4Pokon (4+) – De Dansers – Brengt dans en kind bij elkaar
Een dansvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, hoe bijzonder is dat? In Pokon lijkt het alsof de dansers ‘groeivoeding’ hebben gekregen en niet meer kunnen stoppen met spelen, dansen en bewegen. Begeleid door live gitaarmuziek, vallen en vliegen de jonge kunstenaars over tafels en trappen. In deze wervelende voorstelling wordt duidelijk hoeveel dans kan uitdrukken zonder woorden te gebruiken. Ga dat zien op maandag 20 of dinsdag 21 oktober in Theater Kikker!

Gedonderdag (6+) – Theater Gnaffel Een wilde wedstrijd van ijzersterke verhalen
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel staat bekend om de voorstelling waarin levensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. In gedonderdag wordt je terug genomen naar de tijd waar de dagen nog geen namen hadden. Verschillende goden willen de dagen verdelen en hun eigen naam hieraan geven, waar natuurlijk geruzie en onenigheid door komt. Een wedstrijd in sterke verhalen ontstaat, waarbij iedereen elkaar bedriegt. Gedonderdag is te zien op maandag 20 oktober in Stadschouwburg Utrecht en op dinsdag 21 oktober in De Lieve Vrouw. Kijk voor een voorproefje vast naar onderstaande trailer:

 

Herfststukjes_OppasTips6HUT (3+) – 4Hoog  Een avontuur diep in het bos
Kleine Zus neemt jou en je (oppas)kinderen mee naar het woud waar Grote Broer in een hut woont. Ze wil namelijk een appel-worteltaart maken voor haar jarige oma maar mist hiervoor nog twee ingrediënten. Grote Broer kan haar vast helpen! Hij kan namelijk alles: van praten met konijnen tot vogels laten fluiten. Het knusse decor en de leuke liedjes maken van HUT een heerlijke eerste theatervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar! HUT is te zien in theater De KOM op dinsdag 21 oktober, in Stadsschouwburg Utrecht op 22 oktober en in Theater aan de Slinger op  24 oktober.

 

OppasStudent wenst jullie veel theaterplezier deze herfstvakantie en hoort graag wat jullie er van vonden!