Oppas van de Maand: Rosalie

‘Rosalie is mijn favoriete oppas, ze doet altijd overal aan mee’

Rosalie (21, student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht) past sinds januari weer op Julia (11). Ze kennen elkaar al goed, want Rosalie heeft vroeger ook al opgepast op Julia. Rosalie: ‘Toen Julia 7 was, paste ik al op haar. Ik vind het erg leuk dat ik nu weer haar oppas ben. Het is bijzonder dat ik haar en haar oudere broer zo zie opgroeien.’

Twee keer in de week haalt Rosalie Julia op van school. Julia vertelt: ‘Meestal gaan we samen tekenen, knutselen of doen we spelletjes.’ Maar ze vinden het ook leuk om buiten te spelen in het park of op het pleintje. De bal gaat dan altijd mee. ‘Julia is echt kampioen in “om de tafel,” ze wint altijd!’

Vandaag wil Julia tekenen. Ze proberen elkaar na te tekenen. ‘Je gezicht lijkt een beetje op een ei’, giechelt Julia. Al snel worden de pogingen tot portrettekenen gestaakt. Terwijl ze gezellig kletsen over vriendinnetjes, verjaardagsfeestjes en de laatste aflevering van Flikken Maastricht, werken ze geconcentreerd aan een nieuwe tekening. ‘Ik ga een biggetje tekenen.’ Julia maakt er een knorrend geluidje bij. ‘Helaas horen ze dat niet erbij op de foto,’Oppas-van-de-maand-Rosalie-OppasStudent zegt Rosalie. Ze lachen er samen om.

Rosalie probeert Julia te helpen om een mooi rondje te maken, als ze per ongeluk het glas omstoot. ‘Oh, sorry!’ Rosalie gaat snel een doekje pakken. Als ze terugkomt kijkt Julia haar ondeugend aan: ‘Misschien moet je maar niet meer te dichtbij komen.’ Later vertelt Rosalie dat ze het soms een uitdaging vindt om op Julia te passen, nu ze langzaam begint te puberen. ‘Ze is heel lief, maar soms kan ze ook ineens brutaal zijn. Je merkt dat het geen klein kind meer is.’

Iedere week brengt Rosalie Julia met de fiets naar voetbaltraining. Ze is dol op voetbal. ‘Afgelopen zaterdag heeft haar team zelfs met 13-1 gewonnen’, vertelt Rosalie trots. Omdat de twee het zo goed met elkaar kunnen vinden mocht Rosalie laatst op Julia’s verjaardagsfeestje komen. Ze aten taartjes en dronken roze champagne. Rosalie vertelt dat het erg gezellig was met de meiden. ‘Ik ken Julia’s vriendinnetjes bijna allemaal, ze komen vaak spelen als ik oppas.’

Julia heeft al veel oppassen gehad, maar Rosalie is haar favoriet. Ze legt uit waarom: ‘Rosalie heeft iets aan haar knie, waardoor ze eigenlijk niet goed kan rennen. Toch doet ze altijd mee met spelletjes zoals “rondom de tafel!”’ Ook nu gaan ze naar buiten om dit spel te spelen. Al snel komt een van Julia’s vriendinnetjes aanrennen om mee te doen.

Oppas gezocht?
Ook op zoek naar een OppasStudent? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!