Oppas van de Maand: Amber

‘Ik vind het erg leuk om plezier te maken met de kinderen’

De deur wordt geopend door Amber en haar glimlachende oppaskindje Ulla. ‘Kom binnen! We zijn net cakejes aan het bakken!’ Minne is in de keuken al druk bezig met het cakebeslag. ‘Ulla, kom je ook nog even helpen?’ Samen zetten ze de cakejes in de oven.

OppasStudent Amber

Amber (21 jaar, studentOppas-van-de-maand-Amber-OppasStudent Communicatiewetenschap) past al vanaf haar twaalfde op. ‘Vroeger, toen ik nog in Brabant woonde, paste ik veel op mijn kleine neefjes. Inmiddels zijn ze niet meer zo klein. Toch pas ik af en toe nog op ze. Binnenkort ga ik met ze naar Nemo.’ In 2012 heeft ze zich ingeschreven bij OppasStudent. ‘Toen ik in Amsterdam ging wonen en studeren, moest ik op zoek naar nieuwe oppasgezinnen. Via OppasStudent had ik die zo gevonden, echt een uitkomst.’

Nu past Amber sinds april opOppas-van-de-maand-Amber-OppasStudent Ulla (11) en Minne (7), die ze meestal op dinsdag en woensdag ophaalt van school. Op woensdag is het altijd haasten, want dan moeten de kinderen naar tennisles. ‘Minne gaat bij mij achterop en dan racen we met z’n drieën naar de tennisbaan.’

Het klikte meteen tussen Amber en de kinderen. Ulla en Minne vermaken zich prima wanneer Amber komt oppassen. Ulla vindt het heel leuk om samen dingen te bakken. ‘Ik heb voor mijn verjaardag een boek met cakerecepten gekregen en daar hebben we vorige keer iets uit gemaakt,’ zegt ze trots. Naast bakken vindt ze het ook leuk om samen met haar broertje en Amber buiten te spelen. ‘We gaan vaak naar een grasveld om bijvoorbeeld lummeltje te spelen. Dat is altijd dikke pret!’ vertelt Amber.

Minne vertelt dat hij het vooral leuk vindt om spelletjes te spelen met Amber. Ze spelen dan ook vaak Twister en Monopoly. ‘Ik heb van Ulla geleerd hoe ik Monopoly moet spelen. Ze verslaat me nog steeds elke keer, want ze is veel te goed!’ vertelt Amber.

Amber past via OppasStudent nog bij een ander gezin op. Ook daar heeft ze het erg naar haar zin. ‘Ik haal ze altijd op vrijdagmiddag op met de bakfiets van school.’
Het oppassen bevalt haar goed: ‘Ik vind het erg leuk om plezier te maken met de kinderen.’ Inmiddels zijn de cakejes klaar en haalt Amber ze uit de oven. ‘Die zien er lekker uit!’, glundert Minne. Samen gaan ze de cakejes versieren en uiteraard opeten.

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!