Oppas van de Maand: Naomi

‘Ik kijk altijd uit naar het oppassen, omdat ik dan weer lekker voor de jongens kan koken!’

Naomi (21) past sinds eind januari via OppasStudent op bij de broertjes Jillis (7) en Teike (5). Als je aan Teike vraagt waarom Naomi zo’n leuke oppas is, antwoordt hij meteen: ‘Filmpjes!’ Niet gek, want dat is een van de dingen waar Naomi een passie voor heeft. Ze studeert Media en Cultuur en is vooral geïnteresseerd in films. Naomi deelt haar interesses met haar oppaskinderen. ‘Ik neem soms een filmpje voor de jongens mee. Het is leuk om te zien dat Jillis de verhaalstructuren van films heel snel doorheeft.’

Wanneer je dezelfde vraag aan Jillis stelt, zegt hij: ‘Omdat ze altijd lekkere dingen voor ons bakt!’ De kinderen genieten regelmatig van de lekkere baksels van Naomi. ‘Ik bak vaak met of voor de kinderen, afhankelijk van hoe moeilijk het is.’ Naomi is ook verantwoordelijk voor het avondeten wanneer ze oppast bij Jillis en Teike. Dit vindt ze erg leuk om te doen. ‘Voor mezelf kook ik nooit zo bijzonder, omdat het dan maar voor één persoon is. Ik kijk altijd uit naar het oppassen, omdat ik dan weer lekker voor de jongens kan koken!’ Ze is van plan om na haar huidige opleiding naar de koksschool te gaan, mocht het in de filmwereld niet lukken.

Ervaren oppas

Naomi is au pair geweest in Londen en heeft vrijwilligerswerk met kinderen gedaan. Ze heeft dus veel ervaring met kinderen en oppassen. De eerste keer dat Noami kwam oppassen bij het gezin was ze erg verbaasd over de kennismaking met de jongens. ‘De meeste kinderen waarbij ik oppaste Oppas-van-de-maand-Naomi-OppasStudentwaren in het begin erg verlegen. Jilis en Teike waren meteen enthousiast. Achteraf hoorde ik van hun ouders dat ze na hun papa en mama mij het liefste vonden. Dat vond ik wel erg bijzonder.’ Het klikt erg goed tussen Naomi, de broertjes en de ouders. De vader van Jillis en Teike vertelt dat hij Naomi een ‘zeer getalenteerde oppas’ vindt.

Naomi is OppasStudent én PoetsStudent

Naast OppasStudent is Naomi ook PoetsStudent. Ze maakt onder andere schoon bij een culinaire fotostudio. ‘Omdat ze bij de fotostudio weten dat ik het leuk vind om te koken en bakken, mocht ik laatst een keer meekijken bij het bakken en fotograferen van taarten voor een kalender. Dat was erg leuk en interessant!’

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!