Bekendmaking Oppas van het Jaar 2013

De Oppas van het Jaar 2013 is… Merel!

Voor de tweede maal organiseerde OppasStudent eind 2013 de “Oppas van het Jaar”-verkiezing. Alle kinderen in Nederland konden hun oppas nomineren door te vertellen waarom zij de allerliefste, -leukste en -beste oppas hebben. We hebben dit jaar veel leuke nominaties ontvangen! En daar zijn drie winnaars uitgekomen: Op de eerste plaats oppas Merel, genomineerd door haar oppaskinderen Pien, Lot en Saar. Op de tweede plaats oppas Lonneke, genomineerd door Timothy en Charlie. En op de derde plaats oppas Bertine, genomineerd door Thobias en Samuël.

Nummer 1: Merel

Afgelopen zaterdagavond hebben wij Merel overvallen in Elst. Ze kwam nietsvermoedend voor een uurtje oppassen omdat ouders Luc en Ilse ‘onverwachts even weg moesten’. Pien (6), Lot (4) en Saar (2) hadden zich in de speelkamer verstopt. Toen Merel ze bij binnenkomst nergens zag en riep: ‘Meiden, waar zijn jullie?’, sprongen ze tevoorschijn (zie foto hieronder). Pien voorop met de enige echte Oppas van het Jaar-taart, Lot met een prachtige zelfgemaakte fotolijst en de kleine Saar met het grote prijzenpakket.

Merel is Oppas van het Jaar geworden omdat ze al 6,5 jaar op Pien, Lot en Saar past, in al die tijd nog nooit te laat is gekomen, bijna altijd kan, leuke dingen onderneemt, alledrie de meiden helpt bij het eten, douchen en naar bed gaan en nog veel meer leuke redenen die samen met prachtige tekeningen op een mooi vel naar OppasStudent waren gemaild. Een terechte winnares! Pien, Lot en Saar waren zaterdag erg trots op hun oppas. Merel kreeg direct de medaille om haar nek en Lot zei: ‘Die moet je ook ’s nachts omhouden!’.

Daarna werd de taart aangesneden en de cadeautjes bekeken. De hoofdprijs bestond uit een dekbed naar keuze van SNURK, vrijkaartjes voor het Spoorwegmuseum, het kookboek Op kookavontuur met Jonnie en Thérèse Boer, handgemaakte poppenkleertjes, een boek met leuke activiteiten in heel Nederland en nog een paar kleine cadeautjes.

Drie vragen aan oppas Merel:

1. Wat vind jij zo leuk aan oppassen? “Ik vind het omgaan met kinderen heel ontspannen en leuk. Kinderen zijn altijd eerlijk en oprecht, dat maakt het zo fijn om met ze te werken. Daarnaast vind ik het leuk om de kinderen iets bij te brengen, het zorgdragen voor een ander is iets wat ik graag doe. Elke keer is het oppassen weer anders, dat houdt het interessant en leuk. Na al die jaren bouw je echt een speciale band met de kinderen op!”

2. Jij bent vast net zo dol op Pien, Lot en Saar als andersom? “Jazeker, ze hebben alledrie hun eigen karaktertje. Het zijn stuk voor stuk ontzettend lieve meiden. Ze kunnen soms echte boefjes zijn, maar ook heel ontroerend en lief. Oppassen is echt een feestje, omdat de meiden altijd enorm enthousiast zijn en ze me altijd aan het lachen maken. Vooral de oprechte knuffels die ik van ze krijg, maken mijn dag altijd weer goed.”

3. Wat is de leukste, grappigste of ontroerendste oppasherinnering aan Pien, Lot en Saar? “De afgelopen jaren heb ik veel leuke momenten meegemaakt. Tv kijken, tekenen, tandjes poetsen, de simpelste momenten zorgen voor mooie en leuke herinneringen. Elke keer als ik voor de deur sta, komen de meiden op me afstormen. In de zomermaanden hebben ze weleens op de hoek van de straat op de uitkijk gestaan. Dat vind ik zo bijzonder. Zij beleven net zoveel plezier aan het oppassen als ik. Toen ik een aantal maanden in Australië was, werd Saar geboren. De eerste keer dat Luc, Ilse, Pien en Lot haar op Skype lieten zien, vergeet ik nooit meer. Nog een wondertje! Nadat ik terugkwam ben ik blijven oppassen bij de meiden. Het was alsof ik nooit was weggeweest.”