Oppas van de Maand: Loretta

“Onze dochter van 3 heeft een hoop lol met Loretta beleefd”

Loretta (18 jaar, student Commerciële Economie) is de 1-jarige Krijn net eten aan het geven als ik aanbel. Hij is de hele dag bij een gastouder geweest tot Loretta hem daar ophaalde. In het begin kijkt Krijn mij met een verlegen blik aan en probeert zich te verstoppen achter zijn slabbetje. Loretta moet hierom lachen en vertelt mij dat zij verschillende trucs heeft om het ijs te breken als ze voor de eerste keer oppast bij een gezin.

‘Tijdens mijn eerste kennismaking met Krijn deed ik het spelletje kiekeboe. Krijn moest hier direct om lachen en doet mij sindsdien altijd na.’ Ze dekt haar ogen af met haar handen, haalt deze weg en zegt met een grote glimlach: ‘Kiekeboe!’ Krijn begint meteen te lachen en bedekt zijn ogen met zijn slabbertje om Loretta na te doen. Loretta vertelt me dat ze ook altijd bellenblaas meeneemt als ze met nieuwe oppaskinderen gaat kennismaken: ‘Bellenblaas is absoluut niet duur en kinderen vinden het altijd heel erg leuk.’

Inmiddels is de verlegen houding van Krijn compleet verdwenen. Hij kijkt met grote interesse en een twinkeling in zijn ogen naar mijn laptop en fototoestel. Loretta geeft Krijn haar telefoon en vertelt dat hij al helemaal gewend is aan de nieuwste technologie: ‘Hij heeft zelfs een baby smartphone.’

Loretta heeft, sinds ze zich een half jaar geleden inschreef bij OppasStudent, vijf gezinnen waar ze regelmatig oppast. Daarnaast past ze ook nog bij enkele andere gezinnen op die ze via via heeft leren kennen. Ze gaat zelfs met één gezin in juli drie weken op vakantie.

Ze is gek op het spelen met kinderen. Uit één van de lovende referenties op haar OppasStudent-profiel blijkt dat dit wederzijds is: ‘Onze dochter van 3 heeft een hoop lol met Loretta beleefd en was teleurgesteld toen ze de volgende ochtend wakker werd en Loretta er niet meer was.’ Om haar kennis uit te breiden heeft Loretta vorige maand ook nog haar diploma Kinder-EHBO gehaald bij OppasStudent.

Na het maken van een paar leuke foto’s ga ik naar huis, zodat Loretta Krijn kan voorlezen om hem daarna in bed te stoppen. Ze zwaaien mij uit bij de deur, maar niet voordat we een tussenstop hebben gemaakt bij de foto’s die aan de muur in de hal hangen. Krijn kijkt met een verliefde, vrolijke blik naar deze foto’s waar zijn ouders op staan. Hij wijst er driftig naar en brabbelt: ‘Papa en mama.’

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!