Oppas van de Maand: Julie

‘Als ik oppas voel ik me ook weer even kind’

Al sinds haar vijftiende past Julie (22 jaar, student Gezondheidswetenschappen) op kinderen uit de buurt. Toen ze in Amsterdam kwam wonen en hoorde over OppasStudent was ze direct enthousiast. ‘Het fijne aan oppassen als bijbaan vind ik de flexibiliteit en dat je iets met plezier kunt doen.’

Sinds kort past Julie op bij Timo (7). Ze haalt hem op uit school. ‘Dan mag hij achterop bij mij op de scooter en dat vindt hij heel stoer.’ Thuis doen ze veel leuke dingen samen. Zoals tekenen, een spelletje spelen, een boekje lezen, Star Wars naspelen of buiten voetballen. ‘Laatst had ik een keer schoenen met hakken aan toen Timo wou voetballen. Hij keek naar mijn schoenen en zei: “Hoe ga je dat doen?”‘

Hoewel Julie nog niet zo lang bij Timo oppast, voelt het al heel vertrouwd. ‘Alsof ik Timo en zijn moeder al jaren ken. Laatst was hij jarig, toen heb ik hem een cadeautje gegeven en had hij voor mij een stukje taart bewaard, erg lief!’

Naast Timo past Julie ook af en toe bij een ander gezin op, met Maryse (5) en Marnix (3). ‘Daar voel ik me ook altijd prettig, ook al kom ik soms weken niet.’ Bij dat gezin is het vooral in de avonduren, als de ouders een avondje samen weggaan. Dan leest ze Maryse en Marnix een boekje voor en brengt ze hen naar bed.

‘Als ik oppas voel ik me ook weer even kind. Lekker spelletjes spelen, naar buiten gaan, schilderen of iets lekkers bakken. En naar de grote verhalen van kinderen luisteren vind ik ook heel leuk. Ik zou het dan ook zeker aanraden aan andere studenten om te gaan oppassen. Het is zo leuk!’ Naast oppassen heeft Julie via PoetsStudent ook een poetsadres waar ze één keer in de week schoonmaakt. ‘Als je zoals ik geen hekel hebt aan schoonmaken, dan is dat ook een fijne bijbaan!’

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!