Oppas van de Maand: Anouk

‘Het oppassen is altijd leuk en afwisselend’

Al bijna een jaar past Anouk (20 jaar, student Media en Cultuur) bij hetzelfde gezin op. Twee keer per week haalt ze Zina (11) en Mikki (9) op uit school en vaak gaan er ook nog vriendinnetjes mee naar huis. ‘Toen ik een jaar geleden voor het eerst bij dit gezin kwam oppassen, was ik blij verrast. De meiden houden namelijk erg van spelletjes doen in plaats van televisiekijken of gamen op de computer. Ze hebben een enorme kast vol spellen en knutselspullen. De eerste vraag bij thuiskomst is dan ook vaak: “Zullen we een spelletje doen?”’

Het leuke aan oppassen vindt Anouk dat het nooit als werk voelt. ‘Omdat Zina en Mikki al erg zelfstandig zijn, is het oppassen altijd leuk en afwisselend. De ene keer spelen we samen een spelletje of knutselen we iets en de andere keer spelen ze met hun vriendinnetjes in de tuin.’

Anouk eet beide oppasdagen samen met Zina en Mikki. ‘Op de dinsdagen eten we de overheerlijke eigengemaakte gehaktballetjes van hun oma, die iedere maandag op de meiden past. Vrijdag kiezen we samen wat we eten en dan doe ik de boodschappen en kook ik.’

Als Zina en Mikki op vrijdagmiddag naar hockey en tennis gaan, brengt Anouk ze regelmatig naar het sportveld. ‘Ik plan bijna nooit afspraken direct na het oppassen, zodat ik altijd langer kan blijven als dat nodig is. Daardoor is er nooit een gehaaste sfeer en ga ik weer ontspannen en vol energie naar huis.’ Het grote verschil met eerdere bijbaantjes is voor Anouk dat ze na een middag oppassen vaak met meer energie naar huis gaat dan waarmee ze gekomen is.

Omdat de meiden erg van spelletjes houden, neemt Anouk wel eens een spel mee uit haar studentenhuis. Dan hebben ze samen de hele middag plezier. Ook toen Zina en Mikki jarig waren gaf Anouk ze allebei een leuk spel. ‘Hoe erg ik ook mijn best doe, meestal word ik verslagen door de meiden. Ik vind het ook knap dat ze goed tegen hun verlies kunnen en bijna nooit ruzie maken. Hopelijk spelen we nog lang samen spelletjes!’

Oppas of oppasadres gezocht? Schrijf je gratis in en ga direct op zoek!