Over Careibu
Het is onze missie om alle generaties in de samenleving te verbinden. Dat doen we door een diverse en inclusieve community te creëren waar we individuele verschillen waarderen en waar iedereen zich welkom en veilig voelt.
Wij zijn careibu
Care-i-hoe?
Dat moeten we even uitleggen. In Nederland kennen we de kariboe (Engels: caribu) als rendier. De caribu is een sociaal dier dat leeft in grote kuddes. In die kuddes wordt goed voor elkaar gezorgd. Net als in onze kudde.
Zoals je leest: We care.
Weet je ook gelijk waarom we Careibu met een ‘e’ schrijven. Wij geloven dat iedereen soms wat extra hulp kan gebruiken. En wie biedt deze hulp? Onze kudde van jongeren!
Help jezelf en een ander!
Bij Careibu helpen we elkaar. Jongeren vinden hun sociale bijbaan of vrijwilligersfunctie en klanten de hulp die zij nodig hebben. Daarbovenop doneren wij nog 10% van onze omzet aan mensen die zelf geen hulp kunnen betalen.
Het team
In 2009 startten de zussen Lotte en Anne met Careibu. Dit deden ze vanuit hun studentenkamers.
Inmiddels is er een heel team actief achter de schermen.
Neem snel een kijkje op de volgende pagina en maak kennis!
Onze missie
Het is onze missie om alle generaties in de samenleving te verbinden. We brengen jongeren in contact met senioren, gezinnen en mensen die om een andere reden wat extra hulp nodig hebben. Zo strijden we samen tegen eenzaamheid, ondersteunen we gezinnen en geven we mensen weer meer vrijheid en zelfredzaamheid. En jongeren vinden bij Careibu hun sociale bijbaan en vrijwilligerswerk.
Bij Careibu geloven we in de kracht van diversiteit. We willen een diverse en inclusieve community creëren waar we individuele verschillen waarderen en waar iedereen zich welkom en veilig voelt.
Careibu en Maatschappelijke Diensttijd
Bij Careibu geloven we dat Maatschappelijke Diensttijd (MDT) een geweldige manier is om verschil te maken in de samenleving. Daarom kan je als vrijwilliger een van de drie MDT-trajecten volgen:
MDT tegen eenzaamheid
Vrijwilligers brengen tijd door met mensen die zich alleen voelen. Een praatje maken of samen wandelen kan eenzaamheid verminderen.
MDT voor kinderen
Door activiteiten en ondersteuning bieden we kinderen een veilige en stimulerende omgeving. MDT’ers kunnen bijles geven, samen sporten of iets creatiefs doen.
MDT voor dementie
Vrijwilligers besteden tijd met mensen met dementie door gezelschapsspelletjes te spelen of te helpen bij dagelijkse activiteiten. Een beetje aandacht kan een groot verschil maken.