Nieuws

Regiocoördinator Amsterdam (0,8 fte)

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan (0.8fte) bij een sociale onderneming? Een baan waarmee je jezelf ontwikkelt én mensen bij elkaar brengt?

Dit zijn de nieuwe stuco’s!

Dit zijn de nieuwe stuco’s!  “Stuco’s zijn een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Zij begeleiden studenten in het contact met hun senior.” – Charelle, regiocoördinator …

Bijbaan Community Care (8 tot 24 uur per week)

Ben jij op zoek naar een gezellige bijbaan bij een sociale onderneming?

Project verlengd! We helpen de komende 2 jaar 881 senioren

‘’Een student kan het verschil maken tussen net wel of net niet in een sociaal isolement terechtkomen.’’   9 mei 2022 Stichting senior&student heeft 1,6 miljoen …

Careibu zoekt Senior Full Stack Web Developer (0,8 fte – 32 hours)

We are looking for a capable, creative developer who wants to help us accomplish that goal.

Matches Janny en Bram tijdens hun lunchdate

178 studenten gezocht voor koffiedates met senioren

‘’Nog nooit hebben we zoveel aanvragen binnen gekregen van senioren als tijdens deze lockdown.’’   31 januari 2022 Careibu is met spoed op zoek naar studenten …

2021_stuco_header_nieuwsbericht

Nieuwe stuco’s zijn gestart!

Nieuwe stuco’s zijn gestart  “Dankzij de begeleiding van de stuco’s kunnen alle studenten nóg meer impact maken in het leven van senioren” – Florine, community …

FEEST: 12 jaar op 12 november 2021

‘’De impact vergroten is ons belangrijkste doel.’’ – Lotte 12 november 2021 Het is 12 november 2021… Dat betekent dat Careibu vandaag maar liefst 12 …

We staan op Folia.nl!

Hilde helpt me met dingen waar ik geen raad mee weet. – Senior Pim. 6 oktober 2021 Op woensdag 6  oktober besteedde Folia aandacht aan Careibu. …

Challenge: Week tegen Eenzaamheid 2021

6 oktober 2021 Van 30 september t/m 7 oktober is het ‘’De Week tegen Eenzaamheid’’. Daarom zet Careibu zich deze week extra in: nog meer …

Careibu zoekt Storyteller (vrijwilligersfunctie of stage)

Wil jij écht impact maken? En wil je tegelijkertijd jezelf ontwikkelen als content creator?

Evenement Rotterdam: lunchen en wandelen langs de Kralingse Plas

Daniël en Lianne, onze studentencoördinatoren van Rotterdam, hebben een evenement georganiseerd voor actieve senior&student koppels!

Video: wandelmaatjes Jacob (91) & Iris (23) zijn een gouden duo

Jacob moest meer in beweging komen van de huisarts, Iris schoot hem dankzij Careibu te hulp en een mooie vriendschap is geboren!

Rotterdam: lunch voor actieve koppels

Daniël en Lianne, de studenten coördinatoren van Rotterdam, hebben een evenement georganiseerd voor actieve senior&student koppels!

Team Amsterdam: interview met Sarita, Pam, Mette en Noa!

Op maandag 3 mei zijn er tien studentencoördinatoren gestart bij Careibu, daarom plaatsen wij elke week een interview met verschillende studentencoördinatoren!

Uitnodiging: een Stadswandeling door Amsterdam!

11, 12 of 13 juni nodigen we jullie uit voor een Stadswandeling door Amsterdam centrum. Wij betalen de deelname en een gratis drankje en hapje!

Team Rotterdam en Den Haag: interview met Daniël, Lianne en Wouter!

Op maandag 3 mei zijn er tien studentencoördinatoren gestart bij Careibu, daarom plaatsen wij elke week een interview met verschillende studentencoördinatoren!

Team Utrecht: interview met Brigitte, Ebi en Anna!

Op maandag 3 mei zijn er tien studentencoördinatoren gestart bij stichting senior&student, daarom plaatsen wij elke week een interview met verschillende studentencoördinatoren!

Start van tien studentencoördinatoren!

Een studentencoördinator werft senioren en studenten voor de stichting. Ze begeleiden studenten naar een match toe en coachen hen tijdens een match!

Q&A met Team Manager Desirée (31): ‘’Ik kwam in 2014 als trainee Communicatie binnen’’

Al 7 jaar is Desirée werkzaam bij Careibu. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot teamlead!

Bakactie: blije gezichten en zelfgebakken lekkernijen in Rotterdam!

Afgelopen woensdag werden de senioren van twee locaties van de Lelie Zorggroep in Rotterdam in het zonnetje gezet. Studenten uit Rotterdam hadden allerlei lekkers gebakken; cupcakes, brownies, appeltaart en verschillende soorten cakes.

Impact-Reporter gezocht! (vrijwilligersfunctie of stage)

Wil jij écht impact maken? En wil je tegelijkertijd jezelf ontwikkelen als content creator? Wordt dan Impact-Reporter bij stichting senior&student!

Vaccinaties brengen veiligheid én vrolijkheid!

Helga Hoek heeft ervoor gezorgd dat senioren en studenten met elkaar gekoppeld konden worden. De studenten kunnen al een tijdje niet fysiek langskomen, maar via Skype is er nog wel contact.

Jongens en Careibu? Ja zeker!

Uit het jaarverslag van 2019 blijkt dat 22% van de studenten die mee hebben gedaan man is en maar liefst 78% vrouw.

Gappie Gezocht wint Amsterdamse Communicatie Prijs 2021!

De Vrijwilligerscentrale Amsterdam heeft de Amsterdamse Communicatieprijs gewonnen voor de Gappie campagne!

Levensboek: ‘’Eigenzinnig! En niet bang’’ van Marijke Kooi

Marijke was via stichting senior&student een match met Inez. Nu heeft Marijke met IHLIA een boek uitgegeven over haar leven, een van de redenen was het contact met de student!

Vacature: Studenten Coördinator (vrijwilligersfunctie of stage)!

Wil jij jouw vaardigheden ontwikkelen op het gebied van coördinatie, coaching en leiderschap? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een socialere en inclusievere wereld?

Muffin-actie: 40 muffins voor senioren in Amsterdam!

Op zaterdag 20 maart hebben collega Sophie, haar zus en een vriendin gebakken voor de senioren in het wooncomplex van Amsta.

Ervaringen: Mette (22) bij Jong+Oud=Goud

MDT besteedde aandacht aan het MDT-traject Jong+Oud=Goud van Mette.

Bakactie: 350 zelfgebakken lekkernijen van studenten voor senioren!

De coronacrisis is helaas nog niet voorbij, dus wij vonden het hoog tijd voor wat positiviteit! Samen met de Utrechtse studentenvereniging Veritas organiseerden wij een bakactie.

Niels en Lotte in de podcast: ‘’Laat je horen!’’

Op woensdag 20 januari is er een podcast online gekomen over (stichting) senior&student! In Laat je horen! worden er gesprekken gevoerd met bijzondere stemmen uit Utrecht.

In De Vouwkrant: Koppel To (94) en Jessica (24)

In De Vouwkrant worden op een creatieve manier maatschappelijke thema’s uitgelicht. De eerste editie, die in december is uitgebracht, richt zich op eenzaamheid.

Terugblik op Kerstmis🎄

2020 is een bewogen jaar geweest met feestdagen die voor de meesten anders waren dan voorgaande jaren. Stichting senior&student heeft zich daarom tijdens kerst ingezet voor onze senior&student-koppels (en vooral senioren).

Terugblik 2020!

2020, het jaar waarin corona de hele wereld trof en er snel ingespeeld moest worden op de situatie door Careibu. In deze blog blikken we samen met oprichters Anne en Lotte van Oudheusden terug op 2020. Wat heeft dit jaar gebracht? En wat waren de mooiste momenten volgens Anne en Lotte? Lees gauw verder voor de antwoorden!

Urgent: Corona-update Senior&Student

Nederland is helaas weer in een volledige lockdown. Via deze mail willen we je graag updaten over hoe wij daar mee om moeten gaan. Om de verspreiding van corona te voorkomen is de oproep het contact zoveel mogelijk te verminderen en thuis te blijven. We begrijpen dat deze situatie weer veel van iedereen vraagt, ook van jullie als student.

Video: RTV Utrecht interviewde koppel Chanel (22) en Corrie (81)

Op 18 november besteedde RTV Utrecht aandacht aan stichting senior&student. Student Chanel komt wekelijks langs bij Corrie om samen gezellig koffie te drinken en te kletsen. Ook helpt Chanel haar met een aantal zaken op de laptop.

We staan op nu.nl!

10 november 2020 Op 28 oktober besteedde Nu.nl aandacht aan stichting senior&student met een uitgebreid artikel over maatjesprojecten in coronatijd. Lees hier het hele artikel. Weg …

PGB hulp via Careibu: Jacobien (40) & Marente (20)

PGB hulp via Careibu: Jacobien (40) & Marente (20) 4 juli 2019 “Studenten vinken geen takenlijst af, maar zijn pro-actief en zien zelf wat er moet …

Nieuw: De eerste stichting senior&student-vlog!

Hoe is dat nu om als student aan de slag te gaan voor Stichting Senior&Student? Femke (20) geeft speciaal voor studenten die net starten een introductie!

Kippenvelinterview Algemeen Dagblad met student Julia (23)

Het AD interviewde studentvrijwilliger Julia (23), die gekoppeld was aan Dick (92). Tot hij overleed. Ze blikt terug op hun bijzondere band.

EenVandaag maakte reportage over ons Coronaproject

EenVandaag maakte reportage over ons Coronaproject Yesterday, senior and student Nadine Ans our  Corona Project  to see  EenVandaag !  Ans (69) used to receive help …

Update over ons Coronahulp project

Ons Coronaproject is nu 1 week live en dit zijn de resultaten tot nu toe.

Student Marije biedt ondersteuning en gezelligheid op woonzorglocatie De Die

“De bewoners verrassen mij soms zó!” Het is gezellig rumoerig bij De Die, een locatie van Cordaan in Amsterdam-Noord. Daar zijn ook Marije (22), derdejaarsstudent …

Bijzondere lunch met 120 senioren en studenten in Janskerk

120 senioren en studenten kwamen vrijdagmiddag samen om te lunchen in de Janskerk in Utrecht. Wij organiseerden deze lunch samen met de Gemeente Utrecht en andere stichtingen in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

“Eenzaamheid voelt alsof je opgesloten zit” – Reportage Max Magazine

“Eenzaamheid voelt alsof je opgesloten zit” – Reportage Max Magazine “Als Marissa is geweest, is mijn accu weer opgeladen” Max Magazine schreef een prachtige reportage over …

Je hebt het recht om iets voor een oudere te betekenen

‘Ik ben vaak alleen en soms een beetje somber. Dan is het zo gezellig als zo’n jonge meid vol verhalen komt binnenwaaien.’

Radio-interview met oprichter Anne

Radio-interview met oprichter Anne “Studenten en senioren hebben over het algemeen weinig met elkaar te maken. Via onze stichting ontstaan er nieuwe vriendschappen tussen jong …

Studenten als huishoudelijke hulp, die kunnen toch niet schoonmaken?

Schoonmaken? Kunnen studenten dat wel? Het antwoord luidt: Ja, dat kunnen studenten verrassend goed!

Student Lara biedt ondersteuning en gezelligheid op woonzorglocatie Cordaan

“Alleen al als ik Lara zie binnenkomen, krijg ik een glimlach op mijn gezicht” – Lara (25 jaar, student Environment & Resource Management) werkt sinds februari via Careibu op deze woonzorglocatie van Cordaan

Het Parool interviewde Stichting SeniorenStudent

Het Parool interviewde Stichting SeniorenStudent “Het kost maar zes uur per maand, maar voor eenzame ouderen betekent het de wereld.” Op de valreep hebben meer …

Metro ging op stap met Cees (80) en Ruud (22)

Metro ging op stap met Cees (80) en Ruud (22) 28 februari 2019 ”Eenzaam voor me uit staren, dat vind ik vreselijk.” 200 senioren hebben …

At5 reportage over Elizabeth (85) en Niklas (20)

At5 reportage over Elizabeth (85) en Niklas (20) “Samen leuke dingen doen en gezelschap tijdens de koude winterdagen”   Sinds februari 2018 zijn Elizabeth (85) …

De Nieuws en Co bus reed langs bij Inez (22) en Marijke (73)

De Nieuws en Co bus reed langs bij Inez (22) en Marijke (73) De Nieuws en Co bus van NPO Radio 1 reed gisteren langs bij Marijke …

Careibu oppas in Berlijn: Chelsea (26)

Chelsea (26) uit LA is een van de eerste Careibu OppasStudenten in Berlijn! Ze heeft al drie families ontmoet en daar is ze erg enthousiast over.

Oppassen is een feest, kijk maar naar André!

Andre heeft een hele leuke klik met zijn oppasgezin. We vroegen ze mee te doen aan een fotoshoot en dat werd een feest met confetti en waterpistolen!

Waarom oppassen als bijbaantje lifehack #1 is

Weer even met de barbies, een warm welkom in een nieuwe stad en nog veel meer… Lees hier 4 redenen waarom oppassen als bijbaantje lifehack #1 is.

Stichting senior&student schittert op Make The World Great Again Festival

Stichting SeniorenStudent organiseerde een workshop op het ‘Make The World Great Again’ Festival.

Stem op Stichting SeniorenStudent voor Appeltjes van Oranje 2018!

Hoera, Stichting SeniorenStudent is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2018! Dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Stem nu!

6 tips voor een brandschone badkamer

Voor velen misschien wel het meest vervelende schoonmaakklusje: de badkamer. Vergeet deze 6 plekjes niet en je badkamer is in no time blinkend schoon.

Buitenspelen in de herfst

Hoera, het is herfst! Hét seizoen om met je (oppas)kinderen buiten op ontdekkingstocht te gaan, want de natuur is nu op z’n mooist. Wat kun je buiten doen met de kids? We geven je een aantal tips.

Waarom een schoon en opgeruimd huis goed voor je is

Een schoon huis, een schoon hoofd? Het is echt waar: in een schone, opgeruimde omgeving voel jij je meer ontspannen én functioneer je beter. We leggen je uit waarom het zo’n goed effect op je heeft.

Samenwerking Senior&Student en Cordaan in Amsterdams stadsblad De Echo

Sinds de zomer van 2016 zet SeniorenStudent studenten in op woonlocaties van Cordaan. In het Amsterdamse stadsblad De Echo staat deze week een leuk artikel over de samenwerking.

10 handige tips voor koken met kinderen

Waarom kook je niet eens samen met je (oppas)kinderen? Dat is veel gezelliger dan alleen in de keuken staan! We geven je 10 tips voor een geslaagde kookmiddag.

Help, ben ik een té lieve oppas?

Als OppasStudent wil jij dat jouw oppaskinderen het fijn vinden dat jij komt oppassen, maar je wil ook dat ze naar je luisteren. Hoe zorg je ervoor dat je niet té lief bent?

5 redenen waarom jij nú PoetsStudent wil worden

Heb jij er wel eens aan gedacht om PoetsStudent te worden? We leggen je uit waarom dat de ideale bijbaan is.

Hoeveel betaal ik mijn poetshulp?

Bij je poetsoproep vul je in welk uurtarief je de poetshulp wil betalen. Maar hoe bepaal je dat uurtarief? Wat is gebruikelijk en waar hangt het vanaf? We geven je een aantal handige richtlijnen.

5 vragen over het nieuwe Careibu-lidmaatschap beantwoord

Voortaan kun je met één lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van OppasStudent en PoetsStudent én maak je gratis gebruik van de OppasPlanner! Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje.

Oppaszaken regelen zonder gedoe!

Regel makkelijk en snel al jouw oppaszaken digitaal met de Oppasplanner. Zo hoef je deze vragen nooit meer te stellen!

3 schoonmaakklusjes die een PoetsStudent graag van je overneemt

Schoonmaken is voor velen een vervelend karwei, maar niet voor onze PoetsStudenten! Zij gaan verder dan alleen stofzuigen en maken je huis weer blinkend schoon, zelfs op lastig bereikbare of vaak vergeten plekken.

Stichting senior&student in Algemeen Dagblad

Afgelopen zaterdag stond er een uitgebreid artikel over Stichting SeniorenStudent in AD Utrechts Nieuwsblad. Utrechter Dick (92) en studente Julia (20) vertellen in het artikel over hun klik.

Afspraken maken: 10 dingen om te bespreken met je oppasgezin

10 tips om goede afspraken te maken met jouw oppasgezin. Als je dit bespreekt weet jij als oppas precies waar je aan toe bent.

Careibu lanceert: de Oppasplanner

Weg met alle oppasrompslomp! Vanaf nu kun je alle oppaszaken makkelijk en snel digitaal regelen met de nieuwe Oppasplanner van Careibu.

PoetsStudent van de Maand: Larissa

Door het raam word ik door Marijke gespot en daarna zie ik ook PoetsStudent Larissa even kort zwaaien. Marijke vertelt dat ze al een paar poetshulpen heeft gehad: ‘En toen kwam Larissa. Ze had meteen een energieke uitstraling. Het klikte.’ Larissa komt nu ongeveer twee maanden bij Marijke over de vloer.

7 tips om de ideale oppas te vinden

Op de website van OppasStudent vind je een groot aanbod aan oppassen. Grote kans dat jouw ideale oppas hier dan ook tussen zit. Maar hoe gebruik je het platform optimaal om net die ene droomoppas te vinden? Om gemakkelijk en snel de beste oppas voor jouw gezin te vinden, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Met deze tips komt het vinden van de ideale oppas nóg dichterbij.

Oppas van de Maand: Maartje

“Vanaf het eerste moment dat Maartje bij ons oppast neemt ze initiatief en verzint de leukste activiteiten om met de kinderen te ondernemen”

Vacature: Stage Marketing&Commmunicatie

Wij zoeken een enthousiaste en leergierige stagiair die ons team komt versterken. Ben jij op zoek naar een uitdagende (zomer)stage bij een startup? Bekijk snel onze vacature!

OppasStudent via een Persoonsgebonden Budget (PGB)

OppasStudent Megan past elke dinsdag- en donderdagochtend op Faas (1,5). De hulp van Megan wordt betaald vanuit het PGB.

Oppas van het Jaar verkiezing in LINDA. nieuws

LINDA. nieuws schreef een artikel over de Oppas van het Jaar verkiezing van OppasStudent.

Oppas van de Maand: Robin

‘Robin is een echte aanwinst voor de familie. Ze is heel creatief en bedenkt allerlei originele spellen om met de jongens te doen.’

PoetsStudent van de Maand: Karen

‘Ik vind het ideaal dat ik tussen mijn colleges door kan schoonmaken. Even lekker fysiek aan de slag.’

Oppas van de Maand: Nienke

‘Ik vind dat kinderen zo’n leuk inzicht hebben’

PoetsStudent van de Maand: Jet

‘Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat ze straks in een schoon en fris huis thuiskomen, daar haal ik voldoening uit’

PoetsStudent van de Maand: Mélanie

‘Het geeft veel voldoening dat ik mensen blij maak met een opgeruimd huis’

Oppas van de Maand: Zoé

‘Mijn studentenkamer hangt vol met tekeningen van mijn oppaskinderen’

Oppas van de Maand: Wart

‘Wanneer wij een avondje weggaan, roepen ze gelijk: “Yes! Komt Wart dan vanavond?”‘

OppasStudent in de Telegraaf

“Dé ideale oppas bestaat niet. Dat verschilt per gezin.”

SeniorenStudent in Dit is de Dag op Radio 1

“Bij SeniorenStudent vinden we echt een structurele oplossing voor senioren. Dus iemand die iedere week bij hen komt en ook echt concrete hulp biedt, bijvoorbeeld boodschappen doet of helpt bij het computeren.”

Oppas van de Maand: Rosalie

‘Rosalie is mijn favoriete oppas, ze doet altijd overal aan mee’

Oppas van de Maand: Amber

‘Ik vind het erg leuk om plezier te maken met de kinderen’

Oppas van de Maand: Naomi

‘Ik kijk altijd uit naar het oppassen omdat ik dan weer lekker voor de jongens kan koken!’

OppasStudent Carlijn in Erasmus Magazine

‘Ik vind dit het ideale studentenbaantje. Kinderen zijn leuk. Bovendien is het perfect met mijn studie te combineren.’

Ons project ‘Oppassen met Diabetes’ in SugarKidsClub Magazine

Wil jij ook een oppas met diabetes of wil je zelf als diabetesoppas aan de slag? Lees hier meer informatie.

Bekendmaking Oppas van het Jaar 2013

De Oppas van het Jaar 2013 is… Merel!

Feest 4-jarig bestaan de Vinderij

Vandaag is de Vinderij 4 jaar geworden!

Oppas van de Maand: Loretta

“Onze dochter van 3 heeft een hoop lol met Loretta beleefd”

OppasStudent in Memory Magazine

Deze maand staat er een interview met Lotte van OppasStudent in Memory Magazine.

Bekendmaking ‘Oppas van het Jaar’ 2012

Met trots presenteert OppasStudent de Oppas van het Jaar 2012: Sabrina!

OppasStudent in de Volkskrant

OppasStudent staat vandaag in de Volkskrant! Lees het artikel hier.

OppasStudent in Het Parool

Gisteren stond er een paginagroot artikel over OppasStudent in Het Parool! Lees het artikel hier.