Zo werkt het

Senioren, gezinnen, alleenstaanden…
iedereen kan soms wat extra hulp gebruiken. Vanuit onze community komen er allerlei hulpvragen binnen die jij als careibu kunt vervullen. Als bijbaan of als vrijwilligersfunctie. Dat kies je zelf.

1 Meld je aan

Careibu zijn is gratis! Binnen no time maak je een profiel aan en kun je deze week nog aan de slag. We hebben hulpvragen uit de regio’s Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Bekijk hier of jij in een werkgebied woont.

Psst… heb jij net een tussenjaar, ben je recent afgestudeerd of studeer je om een andere reden even niet op dit moment? Ook dan ben je welkom om careibu te worden! 

2 Kijk wie er hulp zoekt

Als je ingelogd bent, kun je op onze zoekkaart direct zien wie er hulp zoekt bij jou in de buurt. Nu nog geen geschikte hulpvraag in jouw buurt? Dan krijg je automatisch een mailtje als er iets binnenkomt!

3 Reageer op aanvragen

Zie jij een aanvraag die goed bij je past? Reageer direct met jouw motivatie en waarom jij denkt dat je een goede match bent. Wij raden je aan om op meerdere aanvragen te reageren. Zo is de kans het grootst dat je snel aan de slag kunt!

4 Hoor of je gematched bent

Je hoort zo snel mogelijk van ons team of van de klant zelf of jij de uitverkorene bent! Ook als er een andere student gematcht is, krijg je altijd even een berichtje.

5 Plan een intakegesprek

Als maatje van een senior heb je altijd eerst een online intakegesprek met ons team. Daarna ga je op kennismaking bij de senior thuis. Als oppas of poetshulp ga je direct bij de klant zelf op kennismaking.

6 Aan de slag!

De meeste mensen hebben per direct hulp nodig. Dus zodra je alle stappen doorlopen hebt ga je aan de slag! De datum van de kennismaking en de eerste werkdag is altijd in overleg met jou.

Perfecte matches

Ons ervaren team helpt iedere student via persoonlijk contact om de beste match te vinden. Wij bieden persoonlijke hulp gedurende het hele proces en zorgen ervoor dat we van jou weten wat jouw wensen, interesses en passies zijn. Zo zorgen wij voor de beste match voor iedereen in onze community!

> Bijzondere verhalen uit onze community

Ga aan de slag als...

Maatje van een senior

Sluit een bijzondere vriendschap in je nieuwe studiestad. Voer mooie gesprekken met een senior en bezoek samen een museum, tuincentrum of terrasje of help met de nieuwe computer. Doe jij mee? Zo kom je ook meteen uit je studentenbubbel 😉

Oppas

In de afgelopen jaren hebben al duizenden studenten via onze community opgepast. Vaak is een oppasgezin een extra ’thuis’ in jouw studiestad. Je bouwt een bijzondere band op met het gezin, mag betaald leuke dingen doen zoals knutselen en voetballen en ’s avonds kun je er lekker op de bank ploffen als de kinderen op bed liggen. Wat wil je nog meer?

Poetshulp

Eerlijk is eerlijk: Schoonmaken is ook niet onze hobby. Maar als je daardoor je studie kunt betalen én iemand anders een groot plezier doet, wordt het dat wel. Niet iedereen kan meer alles zelf doen in huis. Bijvoorbeeld senioren, maar ook andere kwetsbare mensen. Zo helpen de careibu’s ook personen na een ernstig ongeluk. Als “poets-careibu” verdien je het meest en zijn je werktijden erg flexibel. Ook is het best lekker om even fysiek bezig te zijn tussen het studeren door!