We doen goed, en nog veel meer

In 2009 brachten wij onze eerste oppasstudenten samen met gezinnen vanuit een hele eenvoudige gedachte: studenten kunnen wel wat extra geld gebruiken (voor hun studie) en gezinnen wel wat extra oppashulp. En zo ontstond onze eerste kudde van toegewijde OppasStudenten. Sommigen van hen hebben inmiddels zelf kinderen en doen nu beroep op een nieuwe generatie OppasStudenten, leuk hè?

Een échte kudde gaat dwars door alle generaties heen en biedt hulp aan iedereen. Dus ook aan senioren. Na een lang en bewogen leven hebben zij soms wat extra hulp nodig. Of een gezellig bezoekje. Voor kersverse studenten is het leuk om een ‘extra opa of oma’ in de grote stad te hebben en van een ‘extra kleinkind’ om mee te dammen, wandelen of kletsen knapt iedereen toch op?

Schoonmaken is ook niet onze hobby, maar als onze studenten daardoor hun studie kunnen betalen wordt het dat wel. Onze poetsstudenten zijn aanpakkers en genieten van het directe resultaat na een paar uurtjes poetsen. Ze gaan flexibel om met hun eigen tijd en die van de huishoudens. Zo heb je altijd een schoon huis en als één van de twee stiekem wat eerder thuis- of aankomt ook een goed gesprek. We hadden het trouwens ook SchoonmaakStudent kunnen noemen omdat dat zo lekker allitereert, maar onze Brabantse roots waren te sterk ;).

Samenzijn, samen zijn

Zo groeiden we uit tot een gemeenschap van goeddoeners die iedere dag samen de wereld een stukje socialer maken. Aan ons de taak om de kudde samen te brengen en samen te houden. We horen graag wat onze kudde van elkaar vindt zodat we iedere dag een stukje beter worden. Omdat we de beste willen zijn in wat we doen, maar vooral omdat we de beste willen zijn in goed doen.

Samen zijn wij Careibu. Kom je gezellig bij onze kudde?