Persoonsgebonden Budget

 

Persoonlijke hulp van een student uit je PGB

 

Kies zelf waarvoor je een student inschakelt. En dat ook nog voor een laag tarief, zodat je meer zorguren krijgt.

Studenten van Careibu helpen mensen met een PGB van alle leeftijden.

En wij, het team van Careibu, vinden voor jou een student uit de buurt die goed bij jou past. 

 

Maak optimaal gebruik van jouw PGB

Je kiest zelf voor welke werkzaamheden en op welke tijdstippen je een student inschakelt uit je PGB. Vervolgens helpen wij jou van A tot Z.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven jou persoonlijk advies. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij voor alle zorgvragen de juiste student te vinden.

 

Hoe werkt een PGB?

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een vergoeding die je krijgt van jouw gemeente om een zorgverlener in te huren. Iedereen die vanwege een beperking, aandoening of stoornis meer dan de gebruikelijke zorg, hulp of begeleiding nodig heeft, kan gebruikmaken van een persoonsgebonden budget. Jouw inkomen of vermogen is niet bepalend of je wel of geen PGB krijgt.

Er zijn verschillende vormen van PGB, waaronder PGB-Wlz en PGB-Zvw. Bij het zorgloket van jouw gemeente kun je een pgb aanvragen als je hulp nodig hebt in het huishouden of voor begeleiding bij activiteiten. Vervolgens vraag je bij ons een student als zorgverlener aan.

 

Zet een student in vanuit jouw PGB

En bespaar wanneer je er meer dan 10 uur per maand gebruik van maakt.
 

Waarom Careibu?

  • Persoonlijke match - Wij letten niet alleen op de gevraagde werkzaamheden, maar ook of de student qua persoon bij jou past.

  • Gescreende student - Alle studenten die als pgb'er aan de slag gaan, worden eerst zorgvuldig door ons gescreend.

  • Altijd snel en eenvoudig een vervanger - Als het onverhoopt niet klikt of de student na verloop van tijd stopt.

  • Wij regelen alles voor jou - Van het opstellen van de zorgovereenkomst tot en met de facturatie aan de SVB en de uitbetaling van de student.

 

‘Vooral praktische dingen zoals tillen en verschonen zijn lastig voor mij. Het is heel fijn dat Megan dat kan doen, dat geeft veel rust.’ – Reni, moeder van Faas, heeft Multiple Sclerose (MS)

Lees hier het hele verhaal van Reni, Faas en OppasStudent Megan.

 

‘Ik hoop dat er ook zoiets bestaat als ik zelf later hulp nodig heb.’ – Richard (26, student Sociologie) gaat wekelijks op bezoek bij Ruud (82)

Lees hier het hele verhaal van Richard en Ruud.

 

‘Studenten vinken geen takenlijst af, maar zijn pro-actief en zien zelf wat er moet gebeuren’ – Jacobien (40), krijgt PGB-hulp van Marente (20, student Pabo)

Lees hier het hele verhaal van Jacobien en Marente.