de Vinderij gaat internationaal verder als Careibu

3 januari 2017

mailchimp-header-careibu_persbericht3

Click here for the English version

de Vinderij, het bedrijf achter de diensten OppasStudent, PoetsStudent en SeniorenStudent, gaat vanaf nu verder als Careibu! Reden voor deze naamswijziging is het toetreden tot de internationale markt in 2017. De missie van oprichters Lotte (30) en Anne (29) van Oudheusden is om het beste platform te worden voor hulp aan huis in Europa.

Het ontstaan

De zussen startten de Vinderij 7 jaar geleden vanuit hun studentenkamers. Wat begon als een klein oppasnetwerk in Amsterdam, is uitgegroeid tot een landelijke community van meer dan 20.000 studenten en 10.000 klanten.

Sociale missie

Een wezenlijke sociale impact maken op de wereld is voor de zussen even belangrijk als een succesvol bedrijf neerzetten. Anne: ‘Wij bieden studenten een bijbaan waarbij het niet alleen gaat om geld verdienen. Ze leren mensen van een andere generatie kennen waarmee ze een langdurige en persoonlijke band opbouwen. Er komen ontelbaar veel bijzondere verhalen uit onze community, van een oppas met diabetes die past op een kind met diabetes, tot een student en senior die samen naar een rapconcert gaan.’ Het streven is dat iedereen de ideale match vindt. Dankzij deze sociale missie won Careibu diverse prijzen en kwam de koning op bezoek.

400.000 euro groeigeld

Careibu heeft deelgenomen aan de accelerator Startupbootcamp, waardoor in korte tijd grote sprongen zijn gemaakt. Zo heeft Careibu 400.000 euro groeigeld opgehaald, nadat het bedrijf in de eerste 7 jaar zonder externe financiering is opgebouwd. Dit wordt onder andere gebruikt om een intern IT-team samen te stellen, een app te ontwikkelen, landelijke marketingcampagnes op te zetten én de eerste stappen in het buitenland te zetten. De zussen hebben al een verkenningsreis naar Berlijn gemaakt. Lotte: ‘We zien veel kansen. Zo zijn er nog amper goede oppasdiensten en is eenzaamheid onder ouderen net zo’n groot probleem als in Nederland. Er is interesse vanuit Duitse investeerders en we hebben mensen op het oog om het lokale team te vormen.’

Waarom de naam Careibu

Een caribu (‘kariboe’ – rendier) is een heel sociaal dier dat grote kuddes vormt, net als Careibu doet met haar community. De ‘e’ in het midden is toegevoegd vanwege de ‘care’ die de studenten leveren. Anne: ‘Onze Careibufamilie is voor alle generaties: als kind heb je een OppasStudent, als je gaat studeren vind je bij ons je bijbaan, tijdens je werkende leven schakel je zelf een OppasStudent of PoetsStudent in en wanneer je de seniorenleeftijd bereikt, biedt een SeniorenStudent hulp en gezelschap.’ Tot slot betekent ‘karibu’ ook nog eens ‘Welkom!’ in het Swahili. Lotte: ‘Kortom, onze nieuwe naam vertelt waar wij voor staan en we kunnen ermee de grens over.’

Voor meer informatie, neem contact op met Anne van Oudheusden via info@careibu.com of 020-3080011.