Jonell (21) en Jeantine (78) gaan zelfs samen op reis

15 november 2017

SeniorenStudent-Careibu-Jonell2

Sinds de zomer van 2015 zijn Jonell (21) en Jeantine (78) aan elkaar gekoppeld. Jeantine was op zoek naar een student die haar met de computer kon helpen: “Maar met de computer doen we eigenlijk niet zo veel. Meestal kletsen we over van alles.”

Een andere generatie
Jeantine las een advertentie over SeniorenStudent: “Toen heb ik meteen gebeld, dat ik daar wel interesse in had.” Ook Jonell had zich ingeschreven bij SeniorenStudent en las al snel de oproep van Jeantine: “In de mail stond een leuke omschrijving over haar, dat ze van koken en bakken houdt en ook van Engeland. Ze zoekt iemand om dingen te leren over de computer. Dat sprak me wel aan, dus heb ik contact opgenomen.”

Jeantine vond het belangrijk om met iemand uit een jongere generatie in contact te komen: “Aangezien ik zelf geen kinderen heb, is het heel belangrijk om zo iemand in je omgeving te hebben. Met wie je over dingen kunt praten, aan wie je dingen kunt doorgeven die je zelf geleerd hebt in je leven.” Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig: “Wat Jonell als jongere te brengen heeft aan levendigheid en mogelijkheden, dat is interessant en opent voor mij nieuwe perspectieven.” Ook voor Jonell was het werk als SeniorenStudent een mooie manier om iemand van een andere generatie te leren kennen: “Je hebt natuurlijk je opa en oma, maar verder kom ik eigenlijk nooit in contact met iemand die wat ouder is. Op deze manier wel, en ik denk dat dat heel waardevol is voor jonge mensen.”

Reis naar Birmingham
De twee kletsen over van alles, maar in elk geval altijd wel even over Jonells studie. Jeantine vertelt: “Ik heb ook in het onderwijs gezeten, dus het is leuk om daarover dingen met elkaar uit te wisselen.” Ook praten ze graag over boeken, met name Engelstalige literatuur: “We zijn een paar keer naar de stad geweest om boeken uit te zoeken bij de English Bookshop. Dan eten we achteraf iets lekkers, een taartje ofzo.”

Jonell helpt Jeantine bij de dingen die zij niet meer alleen kan of durft, want door haar parkinson is zij wat slechter ter been. Zo doen ze samen boodschappen of gaan ze naar de boekwinkel, maar er zijn ook grotere plannen: “Ik heb Jonell gevraagd of ze een keertje met mij naar Birmingham wil. En ze heeft ja gezegd!” De Engelse stad Birmingham? Jonell vertelt: “Ja, we gaan op reis!” Jeantine vult aan: “Een paar dagen maar, hoor. Een lang weekend hooguit.”

Wilt u ook een SeniorenStudent of wil jij zelf SeniorenStudent worden? Lees er hier alles over.