Hoe worden studenten van Careibu gescreend?

30 augustus 2018

Studenten die zich inschrijven bij Careibu worden op verschillende manieren gescreend. Op het profiel van iedere student zie je precies welke verificaties hij of zij heeft behaald. Onze allround medewerker Ilja controleert de gegevens van de studenten én voert de intakegesprekken. Zij legt uit hoe studenten worden gescreend:

Collegekaart & identiteitsbewijs
Van iedere student vragen we een kopie van het identiteitsbewijs én van de collegekaart. Ilja: ”Op die manier weten wij zeker wie de student is. Deze kopieën houden wij natuurlijk voor onszelf en delen wij niet zomaar met anderen.”

Intakegesprek
Ilja: “We nodigen elke student uit voor een screening door één van onze medewerkers.” De screening wordt gedaan in de vorm van een online video-intakegesprek. Tijdens het intakegesprek test Ilja of de student geschikt is: “Wat wij belangrijk vinden is ervaring, maar ook het karakter van de student. Ik vraag bijvoorbeeld altijd welke eigenschappen de student denkt te bezitten die hem of haar een geschikte oppas of poetshulp maken.” Tip: Het vinkje bij de profielfoto van de student geeft aan dat hij/zij op intakegesprek is geweest.

Positieve referenties
Studenten kunnen een oppasgezin, huishouden of senior vragen om een referentie over hen te schrijven. Volgens Ilja is het helemaal niet gek om als student om een referentie te vragen: ‘’Het helpt je bij het vinden van nieuwe adresjes, want zo weten anderen nóg meer over jouw kwaliteiten.” Je kunt als student via je profiel gemakkelijk een referentie aanvragen. Als de referentie is geschreven verschijnt het onderaan het profiel van de student, zodat andere aanvragers het ook kunnen lezen.

Certificaat kinder-EHBO
Sommige studenten hebben een cursus Kinder-EHBO gevolgd. Tijdens de cursus leren zij om gecontroleerd te handelen bij een ongeluk of verwonding bij een kind. Hartstikke handig als jouw oppas de cursus gevolgd heeft! Ilja vertelt: “Wil jij graag dat jouw oppas de cursus volgt? Vraag je oppas zich hiervoor op te geven!”

Tip! Studenten en ouders van OppasStudent kunnen met korting deelnemen aan een cursus EHBO bij Kinderen van IedereenEHBO. Lees hier meer over de cursus.