Een student betalen uit mijn Persoonsgebonden Budget, hoe doe ik dat?

7 augustus 2017

Heb je recht op een Persoonsgebonden Budget (PGB) voor huishoudelijke hulp, voor de begeleiding van je kind of voor persoonlijke begeleiding? Schakel de hulp in van een student van Careibu! Het is mogelijk om jouw OppasStudent, PoetsStudent of SeniorenStudent uit je PGB te betalen. Careibu helpt je graag met het vinden van de juiste student.

PoetsStudent uit je PGB
Suzanne (52) heeft een lichamelijke beperking en kan hierdoor wel wat hulp in het huishouden gebruiken. Daarom komt PoetsStudent Merle elke week bij haar langs. Het inschakelen van Careibu is Suzanne goed bevallen: “Judith van Careibu heeft het mij zo duidelijk en makkelijk mogelijk gemaakt. Het administratief werk rondom een PGB vraagt soms wat geduld, maar Judith helpt daar goed bij.”
Ook met Merle is Suzanne blij: “Het is fijn om zo’n vast moment in de week te hebben waarop we samen mijn huis schoonmaken. Merle pikt alles snel op. Ze is heel stipt, komt altijd precies op tijd en zegt nooit af.” En niet onbelangrijk: “Merle is ook lief voor mijn kat!”

OppasStudent uit je PGB
Reni, moeder van Faas (3), heeft Multiple Sclerose. Vanwege de lichamelijke beperkingen die haar ziekte met zich meebrengt, ging Reni op zoek naar hulp bij de verzorging van haar zoon Faas. Reni sloot een zorgovereenkomst af met Careibu, waardoor ze OppasStudent Megan kan betalen vanuit haar PGB. Reni is enthousiast: “Vooral praktische dingen zoals tillen en verschonen zijn lastig voor mij. Het is heel fijn dat Megan dat kan doen, dat geeft veel rust.” Lees hier het hele verhaal van Reni, Faas en OppasStudent Megan.

Goed om te weten 
Een student van Careibu uit het PGB kost € 17,40 per uur. Careibu werkt met de WMO-BG (begeleiding) en de WMO-HH (hulp bij het huishouden). Je sluit met Careibu een zorgovereenkomst af, de zoektocht naar jouw ideale student wordt gestart op het moment dat de zorgovereenkomst is goedgekeurd door de SVB.

Meer informatie over wat Careibu voor je kan betekenen, lees je op deze pagina. Of neem vrijblijvend contact op met Judith Stevens via 020-3080011 of judith@careibu.com.