Community building & vintage fietsen; leer Andy kennen!

6 juli 2018

Click here for English version.

Misschien is het je al opgevallen: Careibu breidt uit! Met onze missie om mensen van verschillende generaties aan elkaar te verbinden gaan we naar het buitenland. En de eerste stap is… Berlijn! Dat  kunnen we natuurlijk niet alleen. We hebben iemand gevonden met kennis van community building en van de Duitse taal en cultuur. Wij stellen aan je voor: country manager Andy Kaiser.

Wie is Andy?
Andy is een Liechtensteiner geboren in Spanje en al 6 jaar woonachtig in Berlijn. Hij is nieuwsgierig en open minded. Zijn grootste passie is het opknappen van vintage fietsen uit de jaren ‘70 en ‘80 en daarmee door Berlijn cruisen op zonnige dagen.

Wat deed hij voor Careibu?
Je kunt beter vragen; wat deed hij niet?! Al tijdens zijn studie Psychologie hield hij zich bezig met het bouwen van websites. Ook richtte hij een tech start-up op en werkte als communicatieadviseur en consultant. Door te vallen en weer op te staan heeft hij veel geleerd.

Hoe kwam hij bij Careibu terecht?
Hij had plezier in zijn werk, maar miste maatschappelijke impact. Andy gelooft sterk dat je met kleine acties grote veranderingen teweeg kan brengen. Een gemeenschappelijke vriend van Careibu-oprichter Lotte en Andy bracht de twee met elkaar in contact. Er was meteen een klik. Wat hij mooi vindt, is hoe Careibu drie generaties (kind, ouder, senior) aan studenten verbindt. Bij Careibu kan hij zijn psychologie en tech-achtergrond aan elkaar verbinden om de wereld een betere plek te maken.

Waarom heeft Berlijn behoefte aan Careibu?
Careibu biedt een oplossing voor twee problemen. Enerzijds de stijgende kosten voor wonen en leven voor de ruim 185.000 studenten die Berlijn rijk is en de daarbij-horende behoefte aan een nieuw type bijbanen (mét sociale impact). Anderzijds is er behoefte aan aan flexibele oppasservice voor jonge gezinnen: buiten de reguliere uren, betrouwbaar en mogelijk last-minute. Zo kunnen ouders werk en familie makkelijker combineren.

Grootste uitdaging?
De grootste uitdaging is volgens Andy om te laten zien dat Careibu een betrouwbaar bedrijf is, aangezien ze de hele community in Berlijn vanuit het niks op moeten bouwen. ‘’We laten zien dat we betrouwbaar zijn door de juiste informatie te geven en zowel de ouder als de student de tools te geven om ook elkaar te vertrouwen.’’ Net als in Nederland worden studenten gescreend, wordt data geanalyseerd en de kwaliteit van de community gecheckt. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit!

Fun fact!
Andy kocht eens twee fietsen in ruil voor 8 liter melk en een krat bier. Ook kijkt hij graag YouTube en Twitch kanalen waarop te zien is hoe andere mensen online gamen. Ja, hij is een beetje een nerd.

Vijf Careibu dilemma’s om mee af te sluiten…

  • Babypoep OF haar in het doucheputje?

Na een vreselijke ervaring met een ontploft doucheputje in Parijs is dit makkelijk te beantwoorden: babypoep.

  • Assepoester OF Mary Poppins?

Mary Poppins, ze is vrij en denkt buiten de gebaande paden.

  • Altijd schoonmaakhandschoenen dragen OF een luier dragen?

De schoonmaakhandschoenen, ik zie mezelf niet zo snel met een luier op een feestje.

  • Voor altijd baby-voedsel eten OF altijd je babyvet behouden?

Altijd baby-voedsel eten, ik ben toch een beetje ijdel…

  • Koken OF de afwas?

Ik ben gek op koken!

Check hier de Duitse Careibu website!