Careibu haalt 400.000 euro op om meer impact te maken

20 juli 2018

20180717_Investment celebration_Careibu ©

Click here for English

De social care community Careibu heeft een investering van 400.000 euro opgehaald om haar social impact te vergroten. Careibu koppelt studenten op zoek naar een sociale bijbaan aan mensen op zoek naar hulp aan huis. In Nederland zijn er al meer dan 30.000 studenten en 13.000 klanten bij de community aangesloten. Het bedrijf van de zussen Lotte (32) en Anne (30) van Oudheusden lanceerde in mei ook in Berlijn, waar de eerste 100 studenten zich al aangemeld hebben.

Investeringsronde 2018

De nieuwe investering wordt gebruikt voor het optimaliseren van de websites en apps, groei van de community en de uitbreiding naar Duitsland. Anne: “Wij zien grote kansen in Duitsland omdat de cultuur vergelijkbaar is en consumenten steeds bewuster leven en daardoor behoefte hebben aan diensten waarbij niet het commerciële maar het sociale belang voorop staat: elkaar helpen. Een doing good movement zoals Careibu bestond in Duitsland nog niet.”

Lotte en Anne hebben zeer bewust investeerders aan boord gehaald die deze sociale missie delen en impact maken voorop zetten. De grootste investeerder van deze ronde is Monuta Ontzorgt, die het leven van senioren wil verrijken, veraangenamen en ontzorgen. Anne: “Wij willen met Careibu de wereld socialer maken en wij zien dat onze community dat ook wil. Hoe mooi is het als we zowel bedrijfsmatig groeien als meer impact in de wereld maken? Wat ons betreft gaat dat hand in hand.”

Lees hier hoe de investering is binnengehaald met behulp van (o.a.) Sprout (platform voor ondernemers).

Seed round 2016

In juli 2016 heeft Careibu haar eerste investering van 400.000 euro opgehaald. Daarmee hebben ze de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet in de ontwikkeling van de websites, het lanceren van de apps, ruime verdubbeling van het team en voorbereidingen voor de uitbreiding naar Duitsland. Lotte: “Waar de vorige ronde gericht was op professionalisering, is deze ronde gericht op groei en impact.”

Sociale bijbanen voor studenten 

In 2009 begonnen Lotte en Anne een lokaal oppasnetwerk in Amsterdam. Ze zagen dat er behoefte was aan bijbanen voor studenten die over meer gingen dan alleen geld verdienen. De zussen wilden een sociale bijbaan creëren, waarbij studenten hulp bieden aan andere generaties en met hun verdiensten hun eigen studie kunnen bekostigen. Zo helpen twee generaties elkaar.

Sociale zorg voor alle generaties

Wat begon als een klein oppasnetwerk in Amsterdam, is uitgegroeid tot een landelijke community van meer dan 30.000 studenten die nu hulp bieden aan alle generaties. De jongste klant – via OppasStudent – is een baby van 6 weken oud en de oudste klant – via SeniorenStudent – is 102 jaar oud. Lotte: “Het is bijzonder om te zien wat studenten bijdragen aan de levens van anderen. Als OppasStudent zijn ze een voorbeeld voor kinderen en leren ze hen bijvoorbeeld muziekmaken, koken en helpen ze met huiswerk. Als SeniorenStudent zijn ze als een kleinkind en bieden ze zowel gezelligheid als praktische hulp, bijvoorbeeld bij het computeren, klusjes in huis en samen uitstapjes maken. Andersom leren de studenten ook veel van degenen die ze helpen, wederkerigheid staat altijd voorop.”

Careibu’s social impact

Careibu heeft al 22.000+ mensen samengebracht die elkaar anders nooit hadden gekend. Er zijn vriendschappen geboren, generaties verbonden en sociale bijbanen voor studenten gecreëerd. Dit is de impact die Careibu maakt op de samenleving. Vandaag en in de toekomst.

Lees hier meer over onze social impact