5 tips voor studenten om zo snel mogelijk een match te vinden

31 juli 2017

OppasStudent-profiel-snel-match-vinden

Leuk, je hebt een profiel aangemaakt bij Careibu! Of je nou OppasStudent, PoetsStudent of SeniorenStudent bent geworden, je wil natuurlijk zo snel mogelijk een leuke match vinden zodat je aan de slag kunt. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw profiel opvalt tussen de andere profielen. Want hoe uitgebreider je profiel, hoe sneller je een match hebt.Careibu-student-profiel-snel-match-vinden-profielfoto

1. Stel een profielfoto in
Een foto zegt meer dan duizend woorden! Kies een leuke en representatieve foto voor op je profiel. Probeer te denken vanuit jouw toekomstige match: wat willen zij graag zien als ze op zoek gaan naar een student?

2. Geef zo veel mogelijk informatie
Vul niet alleen de vaardigheden en het uurtarief in, maar neem ook de tijd om wat meer over jezelf te vertellen. Schrijf een tekstje met wat informatie over jou. Wat maakt jou een goede oppas, poetshulp of persoonlijke hulp voor een senior? Waarom vind je het leuk werk en heb je ervaring? Laat het weten! Vink ook je persoonlijke interesses aan, zodat aanvragers nóg beter weten wie jij bent.

Extra tip: Vul je beschikbaarheid in! Doe dat liever te uitgebreid dan te beperkt. Uiteindelijk maak je een onderlinge afspraak met je match, wie weet kan er nog in het moment geschoven worden.

Careibu-student-profiel-snel-match-vinden-verificaties3. Doorloop de verificaties
Studenten van Careibu worden op meerdere manieren gescreend, dus jij ook. Upload een geldig identiteitsbewijs en je collegekaart. Doorloop de intakeprocedure, die bestaat uit het invullen van een vragenlijst en een online intakegesprek. Heb je een certificaat in kinder-EHBO? Upload die dan ook. Zodra je matches hebt, kun je hen vragen een positieve referentie over jou te schrijven.
Geen enkele verificatie is verplicht, maar hoe uitgebreider je geverifieerd bent, hoe groter de kans dat je snel een match vindt. Ouders zien een blauw vinkje bij je profielfoto, dat betekent dat jij de eerste drie verificaties behaald hebt.

Extra tip: De documenten die je uploadt zijn niet openbaar en alleen zichtbaar voor Careibu, zodat wij ze kunnen controleren.

Careibu-student-profiel-snel-match-vinden-antwoord-oproep2

4. Bekijk de openstaande oproepen
Je profiel ziet er nu tiptop uit! Afwachten hoeft niet, je kunt meteen op zoek naar een match. Bij ‘Berichten’ vind je de openstaande oproepen van aanvragers bij jou in de buurt. Lees de oproep rustig door en laat aan de aanvrager weten of jij kunt!

5. Geef een motivatie als je op een oproep reageert
Wil je op de oproep ingaan? Schrijf er een korte motivatie bij. Waarom spreekt deze oproep je aan en waarom ben jij de beste match? Vertel het aan de aanvrager. Ook als je de oproep niet accepteert, is een motivatie nuttig. Kun jij bijvoorbeeld wel op een andere dag? Geef het aan, wie weet kan de aanvrager nog iets wijzigen waardoor jullie wel een match worden.

Extra tip: Wil je voor OppasStudent, PoetsStudent én SeniorenStudent een profiel aanmaken? Dat gaat heel gemakkelijk. Log voor elke dienst in met dezelfde inloggegevens, al je profielgegevens worden meegenomen.