Alle verhalen

Al onze careibu's maken veel mee! Graag delen we de mooiste verhalen met jullie.

30 juni 2021
Het verhaal van Joke (85) & Nikki (23): ‘’Je krijgt meer inzicht in het leven.’’
Joke en Nikki zijn met elkaar gekoppeld in december 2020. Het liefst praten ze de hele tijd vol en gaat het vooral over mode!
23 juni 2021
Dinsdagmiddag met Pieke (22) en Tinie (69): veel lachen en samen eten
Begin maart heeft het duo de eerste ontmoeting gehad. Pieke en Tinie wonen beide in Amsterdam-Noord.
2 juni 2021
Dinsdagmiddag met Janny (80+) en Bram (20): samen lunchen
Iedere dinsdag komt Bram (20) om 12:00 en gaan ze samen lunchen. Wat het koppel vooral doet is praten.
14 mei 2021
Het verhaal van Lucia (75) & Sara (19): ‘’Het voelt alsof ik bij een vriendin langs ga!’’
In het verpleeghuis van Lucia (75) kwam al een student via stichting senior&student langs bij een dame. Dat leek Lucia ook wel wat!
21 april 2021
Vrijdagmiddag met Michelle (24) en Nelle (92): gezellige Spaanse gesprekken
Student Michelle en senior Nelle zijn een klein jaar geleden bij elkaar gekomen door de Spaanse taal. Naast de Spaanse gesprekken die ze met elkaar voeren, helpt Michelle met computerzaken en kookt ze vaak.
16 april 2021
Ontmoeting: Influencer Lisalotte van Os (27) & ambassadeur Philip (83)!
Lisalotte van Os (27) is een startende influencer op het gebied van duurzaamheid en gaat als vegan door het leven. Stichting senior&student kwam op haar pad en ze wilde zich graag hiervoor inzetten!
29 maart 2021
Maandagochtend met koppel Fenna (55) en Djuna (22): veel kletsen en thee drinken
Julia, werkzaam als content creator bij stichting senior&student, is maandagochtend (22 maart) met haar microfoon en camera op pad geweest.
23 maart 2021
Het verhaal van Marlin (26) en Diny (72): ‘’Hij brengt mij rust’’
Op 18 maart zijn Marlin en Diny geïnterviewd. Ze kunnen goed met elkaar overweg, ze kletsen veel en vertrouwen elkaar volledig.
12 maart 2021
Donderdagmiddag met koppel Natisha (26) en Annette (75): ”Het voelt echt als thuiskomen”
Natisha (26) en Annette (75) hebben elkaar helemaal gevonden. Het liefst praten ze de hele dag over eten en feesten in de keuken.
1 maart 2021
De eerste match in Den Haag: Henk (86) en Selene (21)
Henk (86) en Selene (21) zijn sinds december onze eerste match in Den Haag! Ondanks dat ze nu alleen telefonisch contact hebben en videobellen, hebben ze de meest diepgaande gesprekken over het leven.
1 maart 2021
Een mooi gebaar: Inzamelingsactie voor senior Ad
Joris (25) en Ad (74) zijn echte maatjes geworden dankzij de match van stichting senior&student. Joris een online inzamelingsactie gestart op Gofund om Ad aan een nieuwe tv te helpen!
25 januari 2021
Maandagochtend met koppel Louis (66) en Loïs (26): muziek downloaden en plantjes kopen
Loïs (26) en Louis (66) beginnen iedere maandagochtend samen met een bakje koffie. Daarna gaan ze onder andere jazz, reggae en soul muziek downloaden en die op cd’tjes branden voor Louis.
20 januari 2021
Het verhaal van Marwa (17) & Esmé (84): “We hebben sindsdien iedere week een koffiedate!”
Sinds november zijn Marwa (17) en Esmé (84) een match. Ze klikken goed met elkaar en wonen nog geen vijf minuten van elkaar vandaan.
12 januari 2021
Het verhaal van Esmeralda (21) & haar maatje Bas (87): “Het klikte meteen vanaf dag één!”
Esmeralda en Bas zijn sinds eind november een match. Ze zien elkaar elke woensdag van 14:00 tot 16:00.
2 december 2020
Video: Koppel Cokkie (74) & Priscilla (27)
Stichting senior&student-duo Kokkie & Priscilla zijn geïnterviewd! Bekijk snel het video-interview met dit gezellige koppel!
21 oktober 2020
Het verhaal van Ed (80) & Tibbe (22): veilig en gezellig in contact blijven
In tijden van corona is het bezoek aan je senior soms lastiger, maar zeker niet onmogelijk! Tibbe (22) gaat nog elke week langs bij senior Ed.
28 september 2020
Studentervaring: Joris “Dankzij mijn aansporing gaat Ad naar de sportschool.”
Match: Joris (24) en Ad (73) De belangrijkste reden om bij een senior langs te gaan, is omdat je er echt iemand mee helpt. Ook is […]
10 augustus 2020
Studentervaring: Paloma “Philip vierde Kerst bij ons”
Match: Paloma (23) en Philip (82) “Mijn opa en oma hadden wel familie om zich heen. Ik zag hoe waardevol het was om mijn opa te […]
14 juli 2020
Charlotte (21) komt dankzij Frans (74) uit haar “bubbel”
Charlotte gaat zeer regelmatig even langs bij Frans. Waarom doet de 21-jarige student Liberal Arts and Sciences dit?
26 juni 2020
Nieuw: De eerste stichting senior&student-vlog!
Hoe is dat nu om als student aan de slag te gaan voor Stichting Senior&Student? Femke (20) geeft speciaal voor studenten die net starten een introductie!
24 juni 2020
Studentervaring: Femke “Ik zou het aan iedereen aanbevelen!”
Student: Femke “We doen altijd leuke dingen samen. Het is heel erg leuk dat wij twee verschillende generaties samen zijn. Het is niet alleen lachen en […]
7 april 2020
Coronahulp van Georgie (24) aan Henriette (69)
Inloggen Coronahulp van Georgie (24) aan Henriette (69) “Vanwege mijn geestelijke gezondheid, móet ik iedere dag even naar buiten” Vandaag is het de tweede keer dat […]
8 januari 2020
Student Marije biedt ondersteuning en gezelligheid op woonzorglocatie De Die
“De bewoners verrassen mij soms zó!” Het is gezellig rumoerig bij De Die, een locatie van Cordaan in Amsterdam-Noord. Daar zijn ook Marije (22), derdejaarsstudent Klinische […]
17 juni 2019
Studentervaring: Kia “We hebben het heel gezellig”
Match: Kia (21) en Annie (69) “Elke vrijdagochtend ga ik langs bij Annie (69). Na een kopje koffie met een koekje maken we gezellig samen Annie’s […]
11 juni 2019
Student Lara biedt ondersteuning en gezelligheid op woonzorglocatie Cordaan
“Alleen al als ik Lara zie binnenkomen, krijg ik een glimlach op mijn gezicht” - Lara (25 jaar, student Environment & Resource Management) werkt sinds februari via Careibu op deze woonzorglocatie van Cordaan
11 juni 2019
Studentervaring: Lara “Ik word net zo blij van de bewoners als andersom!”
Match: Lara (25) “Ik vind het zo’n bijzondere bijbaan, het maakt zoveel impact! Iedere keer zie ik weer wat een beetje extra aandacht en liefde betekent […]
20 december 2018
”Ik heb geen tijd om dement te worden!”
Op een koude, maar zonnige decemberdag gaat Linda (23), zoals ze dat elke week doet,  langs bij mevrouw van Eijk (98). Er mag dan 75 jaar leeftijdsverschil zitten tussen de twee, uitgekletst raken ze nooit.
1 oktober 2018
”De mooie gebeurtenissen groot of klein mogen niet vergeten worden”
Vorige week ontvingen wij een inspirerende en hartverwarmende brief van een koppel van SeniorenStudent die we graag delen.
11 september 2018
Studentervaring: Niklas “Het is alsof ik op bezoek ga bij een goede vriendin”
Match: Niklas (20) en Elizabeth (85) “Tijdens een college van mijn studie Psychologie kwam het onderwerp Eenzaamheid onder ouderen aan bod. Dit ging me erg aan […]
24 augustus 2018
student en senior wijzen naar mineralen in vitrinekast
Toni (90) en Quinty (19) reizen samen door de tijd
Quinty (19) en Toni (90) uit Rotterdam zijn al een half jaar een match via Stichting SeniorenStudent. ‘’We hebben nog geen ruzie gehad ofzo.’’ Nou, dat is even mooi meegenomen! Maar dat blijkt nogal een understatement.
7 augustus 2018
Oppassen is een feest, kijk maar naar André!
Andre heeft een hele leuke klik met zijn oppasgezin. We vroegen ze mee te doen aan een fotoshoot en dat werd een feest met confetti en waterpistolen!
25 juli 2018
Dini (74) en Jessica (19) schreven elkaar een ontroerende brief
In het jaarverslag van het Kansfonds schrijven Dini (74) en Jessica (19), een match van Jong+Oud=Goud (van Stichting SeniorenStudent), elkaar een prachtige brief!
15 november 2017
SeniorenStudent-Careibu-Jonell2
Jonell (21) en Jeantine (78) gaan zelfs samen op reis
Sinds de zomer van 2015 zijn Jonell (21) en Jeantine (78) aan elkaar gekoppeld. Ze kletsen over van alles en plannen zelfs een reisje naar Birmingham!
25 oktober 2017
20170811-Noor-Maaike-21-Careibu-SeniorenStudent©
Noor (88) en Maaike (26): van boodschappen doen naar vriendschap
Al ruim twee jaar komt Maaike (26) wekelijks bij Noor (88). Maaike: "Noor heeft altijd haar eigen pad bewandeld, dat bewonder ik."
11 oktober 2017
Careibu-OppasStudent-Daphne1
Buiten spelen of huiswerk maken: OppasStudent Daphne (25) past al drie jaar op dezelfde kids
Al drie jaar lang past OppasStudent Daphne (25) elke woensdagmiddag op de drie kinderen van Lizet en Koert. Koert: “Soms denken we zelfs dat Daphne onze oudste dochter is."
26 september 2017
20170607-Cordaan-IlseGeraedts - 32-bewerkt
Senior&Student Ilse (24) helpt senioren én medewerkers van Cordaan
Ilse is SeniorenStudent bij Cordaan: “Op een woonlocatie kan ik meer bijdragen: ik help tegelijkertijd meerdere senioren en de medewerkers.”
18 augustus 2017
20170803 Amber en Jo-27-Careibu-SeniorenStudent©
Al 3,5 jaar een match: Jo (89) en Amber (23)
Sinds december 2013 is Amber (23) de SeniorenStudent van Jo (89). Amber: “Het is altijd heel gezellig. Jo is heel geïnteresseerd in mijn studentenleven en in wat er zoal in de wereld gebeurt.”
15 mei 2017
20171305-AD-Utrecht-StichtingSeniorenStudent
Stichting senior&student in Algemeen Dagblad
Afgelopen zaterdag stond er een uitgebreid artikel over Stichting SeniorenStudent in AD Utrechts Nieuwsblad. Utrechter Dick (92) en studente Julia (20) vertellen in het artikel over hun klik.
22 maart 2017
Marijke en Poetsstudent Larissa
PoetsStudent van de Maand: Larissa
Door het raam word ik door Marijke gespot en daarna zie ik ook PoetsStudent Larissa even kort zwaaien. Marijke vertelt dat ze al een paar poetshulpen heeft gehad: ‘En toen kwam Larissa. Ze had meteen een energieke uitstraling. Het klikte.’ Larissa komt nu ongeveer twee maanden bij Marijke over de vloer.
14 maart 2017
Tijd voor verkiezingen: Bob (82) en Senior&Student Koen (26) betrekken jongeren bij de politiek
Samenwerking tussen jong en oud: zo zou het ook moeten zijn in de politiek volgens dit duo.
13 juni 2016
Oppas van de Maand: Maartje
"Vanaf het eerste moment dat Maartje bij ons oppast neemt ze initiatief en verzint de leukste activiteiten om met de kinderen te ondernemen"
10 juni 2016
Marina&Renee_Jong+Oud=Goud_StichtingSeniorenStudent_04
Match van de maand: Marina (76) en Renée (20)
“Renée heeft mij geholpen om weer wat meer naar buiten te gaan. Met behulp van de scootmobiel maken we nu veel leuke uitjes samen.”
15 mei 2016
Studentvrijwilliger Jochem Stichting SeniorenStudent
Stichting senior&student in Trouw: De student is het cement in de samenleving
Studentvrijwilliger Jochem bezoekt meneer Peters twee keer per maand: "Soms doe ik de administratie, maar we gaan ook naar het museum of een concert. Nog belangrijker is het bezoeken van het buurthuis in de eigen wijk, zodat hij een sociaal netwerk opbouwt."
23 december 2015
Oppas-van-het-Jaar-2015
Bekendmaking Oppas van het Jaar 2015
Yara is Oppas van het Jaar 2015 geworden! Zij werd genomineerd door haar oppaskindje Mike. Op zoek naar een leuke oppas? Zoek via OppasStudent!
24 oktober 2015
Oppas vh Jaar_2014_3 kopie
Oppas van het Jaar verkiezing in LINDA. nieuws
LINDA. nieuws schreef een artikel over de Oppas van het Jaar verkiezing van OppasStudent.
23 oktober 2015
Oppas-van-de-Maand-Robin-Hagemans-OppasTips-2
Oppas van de Maand: Robin
'Robin is een echte aanwinst voor de familie. Ze is heel creatief en bedenkt allerlei originele spellen om met de jongens te doen.’
16 oktober 2015
Verkiezing Oppas van het Jaar 2015
Geef jouw oppas op voor de Verkiezing Oppas van het Jaar 2015! Laat ons zien waarom jouw oppas de allerliefste, grappigste, leukste of stoerste oppas van 't land is!
14 oktober 2015
De Uylenburgh_SeniorenStudent_34 (klein)
Senior&Studenten bieden ondersteuning in woonvoorziening De Uylenburgh
Studenten van de Vinderij worden ook regelmatig als uitzendkracht ingeschakeld door verschillende bedrijven. In deze reportage lees je wat onze studenten betekenen voor woonzorgvoorziening De Uylenburgh in Amsterdam.
13 oktober 2015
SeniorenStudent-mevrouw-Beijes-Rivka-de-Vinderij-©-8
Senior&Student van de Maand: Truus (79) en Rivka
‘We zijn tegenpolen en daardoor vullen we elkaar goed aan’
9 september 2015
Alies-PSvdMaand-PoetsStudent-13 kopie
PoetsStudent van de Maand: Alies
'Ik vind het heel fijn dat dit werk zo flexibel is'
10 augustus 2015
PoetsStudent-van-de-Maand-Karen-de-Vinderij©1
PoetsStudent van de Maand: Karen
‘Ik vind het ideaal dat ik tussen mijn colleges door kan schoonmaken. Even lekker fysiek aan de slag.’
27 juli 2015
Oppas-van-de-Maand-Nienke-Kral-Fiene-speeltoestel
Oppas van de Maand: Nienke
'Ik vind dat kinderen zo’n leuk inzicht hebben'
10 juli 2015
PoetsStudent-van-de-Maand-Jet-de-Vinderij©3
PoetsStudent van de Maand: Jet
‘Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat ze straks in een schoon en fris huis thuiskomen, daar haal ik voldoening uit’
10 juli 2015
SeniorenStudent-meneer-Cornelissen-Richard-de-Vinderij-©-2
Senior&Student van de Maand: Ruud en Richard
‘Ik hoop dat er ook zoiets als SeniorenStudent bestaat als ik zelf later oud ben’
22 juni 2015
Oppas van de Maand: Linda
‘Ik vind het heel leuk om spelletjes te spelen met Linda’
18 juni 2015
PoetsStudent_van_de_maand_Mélanie_2_
PoetsStudent van de Maand: Mélanie
‘Het geeft veel voldoening dat ik mensen blij maak met een opgeruimd huis’
10 juni 2015
Topdrukte en in het diepe springen: geen probleem voor UitzendStudent Sophie
‘De Vinderij weet inmiddels heel goed wat wij willen als we zeggen een Greetz-meisje’
10 juni 2015
Mevr Kluyver&Anne-Louise Meijer_SeniorenStudent_©_1 kopie
Senior&Student van de Maand: Coks en Anne-Louise
‘Ik ben heel blij met Anne-Louise. Het is een zeer geslaagde match.’
22 mei 2015
seniorenstudent_concert_heineken_music_hall
Senior&Student van de maand: Bob en Myrd
‘Ik wil bij de tijd blijven en nog zoveel mogelijk nieuwe dingen beleven’
8 april 2015
UitzendStudent_deVinderij_Naomi6
Op zondagavond poetsen? UitzendStudent Naomi draait haar hand nergens voor om
‘Ik kom wanneer ze mij het hardst nodig hebben, dus ook op zondagavond na een fotoshoot’
31 maart 2015
OppasvandeMaand_Zoé_OppasTips3
Oppas van de Maand: Zoé
‘Mijn studentenkamer hangt vol met tekeningen van mijn oppaskinderen’
12 februari 2015
Oppas van de Maand: Wart
'Wanneer wij een avondje weggaan, roepen ze gelijk: "Yes! Komt Wart dan vanavond?"'
3 december 2014
Meneer van Steijn en Isabelle-SeniorenStudent
Senior&Student van de Maand: Meneer Van Steijn (90) en Isabelle (23)
‘Ik ben 90,5. Nu ik de negentig gepasseerd ben, tel ik in halve jaren.’
3 oktober 2014
Oppas-van-de-maand-Rosalie-OppasStudent
Oppas van de Maand: Rosalie
'Rosalie is mijn favoriete oppas, ze doet altijd overal aan mee'
7 augustus 2014
SeniorenStudent-Mevr de Jong&Chava_10
Senior&Student van de Maand: Christine en Chava
‘Ik denk ’s ochtends al: wat fijn dat ze vandaag weer komt’
21 juli 2014
Oppas-van-de-maand-Amber-OppasStudent
Oppas van de Maand: Amber
'Ik vind het erg leuk om plezier te maken met de kinderen'
3 juli 2014
Mevr. vd Ven & Rachelle_SeniorenStudent
Senior&Student van de Maand: Mevrouw Van de Ven en Rachelle
‘Wat ik doe lijkt misschien simpel, maar ik denk dat sociaal contact en gezelschap juist heel belangrijk zijn.’
21 juni 2014
Oppas-van-de-maand-Nina-OppasStudent
Oppas van de Maand: Nina
'Tegenwoordig is het vreemd als ik een keer niet kan oppassen'
29 mei 2014
Interview_dhr_Boomsma_en_Marijn_3
Senior&Student van de Maand: Meneer Boomsma (88) en Marijn
‘Het is leuk om contact te hebben met jonge mensen. Zo blijf je toch nog een beetje bij de tijd.’
26 mei 2014
Oppas-van-de-maand-Naomi-OppasStudent
Oppas van de Maand: Naomi
'Ik kijk altijd uit naar het oppassen omdat ik dan weer lekker voor de jongens kan koken!'
26 februari 2014
Ik mag op haar feestje komen!
Hoe word en blijf je toch die lievelingsoppas?
13 februari 2014
Rennen, vliegen, zweten en weer doorgaan
OppasColumn over de eeuwige haast van oppassen - door Sophie Claassen
7 januari 2014
Bekendmaking Oppas van het Jaar 2013
De Oppas van het Jaar 2013 is... Merel!
1 augustus 2013
Oppas van de Maand: Loretta
"Onze dochter van 3 heeft een hoop lol met Loretta beleefd"
7 februari 2013
Bekendmaking ‘Oppas van het Jaar’ 2012
Met trots presenteert OppasStudent de Oppas van het Jaar 2012: Sabrina!
26 oktober 2012
Oppas van de Maand: Julie
'Als ik oppas voel ik me ook weer even kind'
30 september 2012
OppasvdMaand_anouk2_OppasTips
Oppas van de Maand: Anouk
'Het oppassen is altijd leuk en afwisselend'
8 september 2012
OppasvdMaand_Felix2_OppasTips
Oppas van de Maand: Felix
'Komen we in de krant?'
8 juli 2012
Oppas_vd_Maand_Suzanne_OppasTips
Oppas van de Maand: Suzanne
'De oprechtheid van kinderen werkt relativerend en houdt mij nuchter'
23 februari 2012
Oppas vh Jaar_2014_4
Bekendmaking Oppas van het Jaar 2014
Voor het derde jaar op rij organiseerde OppasStudent de verkiezing Oppas van het Jaar. En de Oppas van het Jaar 2014 is... Fleur!
8 februari 2012
Oppas van de Maand_Nika uitsnede
Oppas van de Maand: Nika
'Hun energie slaat altijd op mij over'
28 september 2011
Oppas van de Maand_Anne2_OppasTips
Oppas van de Maand: Anne
'Ik beleef veel plezier aan kinderen.'
28 juli 2011
Oppas van de Maand_Sabrina_OppasTips
Oppas van de Maand: Sabrina
'Hoe langer ik bij ze oppas, hoe leuker het wordt'